Imatge exterior de la nau que es convertirà en el Centre Cívic Gregal de Reus, al carrer de Castellvell

Les obres per al Centre Cívic Gregal de Reus surten a licitació pública

L'equipament compta amb un pressupost de 2,5 milions d'euros i 14 mesos de termini d'execució

El futur Centre Cívic Gregal de Reus és més a prop de ser una realitat. L'Ajuntament n'ha licitat el contracte d'obres aquest divendres, 23 de setembre, per 2,5 milions d'euros. Es tracta d'un dels dos equipaments d'aquesta mena previstos al pla d'actuació del govern.

S'ubicarà al carrer de Castellvell, a la cantonada amb el carrer de Gaudí. No es tracta d'una nova construcció, sinó d'habilitar l'antic magatzem de vins del Palau Boule. Quan s'adjudiqui i formalitzi el contracte, el termini d'execució previst és de 14 mesos.

Això situaria la posada en marxa de l'equipament cap a principis del 2024. Amb un pressupost de 2.540.600,27 euros s'ha de convertir l'antic magatzem en «un espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat». Més enllà de l'actuació a l'edifici en si, el projecte també implica canvis urbanístics al seu voltant.

Per una banda, al carrer de Castellvell es faran les voreres del darrer tram més amples. Aquesta actuació ha d'acabar connectant amb la de la plaça del Víctor, que servirà per enllaçar la zona del carrer Ample amb el nou Centre Cívic Gregal. L'encreuament entre els carrers de Castellvell i de Gaudí quedarà convertit en una plaça elevada.

Hi seguiran circulant cotxes com fins ara, però la intenció és que els vianants hi guanyin protagonisme. S'habilitarà una entrada a l'escola Maria Cortina des de la plaça que quedarà a l'entrada principal del Centre Cívic. L'equipament comptarà amb un segon accés al carrer de Castellvell.

El tercer dels que s'han previst serà a la part posterior, i permetrà l'entrada directa a la sala polivalent que s'hi ha planificat. El Gregal comptarà amb sales de reunions i administració, bar, una sala polivalent i diversos espais per a la formació. En el cas del bar, comptarà amb una entrada que hi permetrà l'accés de manera independent a la resta de l'equipament.

Com amb la sala polivalent, la intenció és que alguns espais es puguin fer servir sense dependre dels horaris del centre cívic. Entre les sales que s'han de fer servir per fer-hi tallers, n'hi ha una que s'habilitarà per dedicar-la a cursos de cuina.