Imatge virtual de com quedarà el carrer de Salvador Espriu de Reus vianalitzat, a un sol nivell i amb arbres a banda i banda

El raval de Santa Anna de Reus es prepara per a la segona fase de la vianalització

També es vianalitzarà el carrer de Salvador Espriu

El raval de Santa Anna de Reus enfila la segona fase d'obres. L'Ajuntament ha tret a licitació pública les obres del carrer de Salvador Espriu i del tram de raval que va del carrer de Santa Anna fins a la plaça de Catalunya. El pressupost és de 775.056,66 euros i el termini d'execució previst, de quatre mesos.

Suposa el doble de pressupost que per a la primera fase, que es va adjudicar per uns 374.000 euros. A diferència de la primera fase, però, ara també s'actuarà al carrer de Salvador Espriu. Una part del pressupost es preveu cobrir-la amb fons europeus Next Generation.

Tal com es va anunciar, la previsió actual és que les obres comencin a l'estiu i acabin a la tardor, un calendari que es pot complir amb la publicació d'aquesta licitació. En paral·lel s'acabarà d'enllestir el primer tram, que s'hauria d'haver acabat el 31 de març. Falta instal·lar els elements tecnològics, com les pilones intel·ligents, els punts de wifi públics i les càmeres de vigilància.

Mentrestant, però, la segona fase avançarà el seu curs. Des que s'adjudiqui el contracte públic, durant les pròximes setmanes, haurien de passar quatre mesos fins que s'hagin enllestit. El plantejament és que es mantingui l'estètica i la filosofia de la primera fase de projecte.

El raval quedarà a un sol nivell, amb elements de mobiliari urbà per motivar l'ús del carrer per part dels vianants. En concret es tracta dels mateixos elements que s'han instal·lat al primer tram, amb cadires, taules, aparcaments per a bicicletes i mòduls de bancs de fusta amb jardineres anomenats parklets. També es regularà l'entrada i sortida de vehicles a través d'una pilota lectora de matrícules.

La segona fase, a més, també afectarà el carrer de Salvador Espriu, que quedarà a un sol nivell. Una sèrie de jardineres separaran la zona de vehicles de la de vianants. Tant al carrer de Salvador Espriu com al segon tram del raval de Santa Anna, es preveu enjardinar nou escocells dels arbres que hi ha.

L'actuació més notable en aquest àmbit, però, es farà davant del Museu Salvador Vilaseca, on s'ha previst un parterre circular de dos metres de diàmetre. En línia de la primera fase del projecte, en aquesta segona també es compta instal·lar càmeres de vigilància i punts de wifi públic, a més de les pilones intel·ligents.