Avinguda de Sant Bernat Calbó de Reus vista des de la plaça Europa

El carril bici de Sant Bernat Calbó de Reus, previst per a principis del 2023

L'Ajuntament ha licitat el projecte amb 234.000 euros de pressupost, tres mesos d'obres previstos i uns 800 metres de recorregut

L'avinguda de Sant Bernat Calbó de Reus és més a prop de tenir carril bici. L'Ajuntament ha tret a licitació pública el projecte aquest divendres, 5 d'agost. Ha de servir per connectar el Santuari de Misericòrdia i la plaça d'Europa, a més d'altres carrils bici existents i projectats.

Tindrà un pressupost de 234.482,92 euros i un termini d'execució de tres mesos, tot i que el govern local calcula que pot quedar enllestit en dos mesos i mig. Les empreses poden presentar les seves ofertes fins al 5 de setembre i llavors caldrà sumar-hi el període necessari fins a l'adjudicació i la formalització. Tot plegat situaria l'acabament de l'obra entre finals d'enguany i principis del 2023.

Compta amb finançament europeu a través dels fons Next Generation. Des de l'Ajuntament de Reus es veu aquest carril com una peça que permetrà connectar diversos trams de carril bici. No només cobrirà uns 800 metres, gairebé tota l'avinguda de Sant Bernat Calbó, sinó que també donarà pas al carril bici de l'avinguda de Cambrils.

En sentit contrari quedarà connectat a la plaça Europa i als trams projectats a la resta d'avinguda i al carrer d'Astorga. Finalment ha de deixar les bases plantejades per a un futur carril bici a l'avinguda dels Països Catalans. Es tracta d'una projecció que no entra dins dels plans d'aquest mandat, però que el govern considera que, a la llarga s'acabarà desenvolupant.

El projecte que s'ha licitat aquest divendres dibuixa una avinguda de Sant Bernat Calbó amb una distribució pràcticament idèntica que l'actual. Hi haurà dos carrils de circulació per banda i es mantindran les zones d'aparcament, tot i que tindran menys capacitat. Entre la vorera i els aparcaments s'hi ha d'habilitar el carril bici, separat de la circulació de cotxes i del pas dels vianants.

En alguns punts s'ha d'incorporar una mesura força estesa en altres ciutats amb situacions similars. Es tracta dels punts on el carril passarà per una parada d'autobús. La idea és que el carril bici quedi a l'altura de la calçada, i que l'autobús pari a l'altura dels aparcaments.

És a dir, que el carril bici quedaria entre la parada, a la vorera, i l'autobús. Per solucionar-ho s'habilitaran unes plataformes elevades que allargaran la vorera fins a la porta de l'autobús. Alhora, el carril bici quedarà simplement elevat com si passés per un pas per a vianants.

Aquesta solució s'adoptarà a les deu parades d'autobús previstes al projecte. Un altre canvi notable és la reducció d'alguns espais d'aparcament, especialment al tram que toca al Santuari. També s'instal·laran diversos aparcaments per a bicicletes al  llarg de l'avinguda.