Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Daniel Recasens, Carles Prats i Pep Cuerba a la tarima de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Nova línia de 160.000 euros d'ajuts per a extraescolars, gimnasos, escoles de dansa i acadèmies de Reus

Per accedir-hi caldrà haver perdut un 40% els ingressos l'any passat

Nova línia d'ajuts per fer front als efectes de les restriccions per la pandèmia. L'Ajuntament de Reus posarà 160.000 euros a disposició d'autònoms i empreses que es dediquin a l'educació i l'esport en temps de lleure. Segons les dades del govern, son uns 120 negocis a la ciutat, que podran optar a un màxim de 1.200 euros de subvenció directa en el cas dels que compleixin els requisits.

Les bases s'han elaborat específicament per alguns sectors i negocis, «tenim molt localitzats els possibles beneficiaris», apunta Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació. «Els farem comunicació directa de la convocatòria», que esperen que quedi publicada al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona entre finals de la setmana vinent i principis de la següent.

Aquestes ajudes es resoldran per ordre d'arribada i el termini per sol·licitar-les acabarà el 30 de juny. S'han establert una sèrie de requisits que faran de filtre, segons ho exposa el govern, per garantir que els diners van als negocis que més ho necessiten.

S'eliminen requisits, però es manté el de la pèrdua del 40% dels ingressos

A diferència del que havia passat fins ara, en aquesta línia de subvencions també podran acollir-s'hi els professionals que no tenen un espai físic fix per desenvolupar la seva activitat «perquè és una situació que es produeix sovint en els possibles beneficiaris» segons ha aclarit Carles Prats.

A grans trets, la convocatòria d'ajuts es dirigeix, per una banda, a «activitats de lleure en l'àmbit educatiu, fisicoesportiu i de salut» segons la definició que n'ha fet el regidor. Segons ha detallat, es tracta d'«empreses i autònoms que ofereixen aprenentatges artístics, d'idiomes o suport en diverses matèries d'aprenentatges, així com serveis i programes educatius».

També entren en aquesta categoria les «empreses i autònoms que realitzin activitats fisicoesportives de lleure o de salut en el temps de lleure». En segon lloc, els ajuts també aniran destinats a «entitats gestores de les instal·lacions esportives censades al cens d'equipaments esportius de Catalunya i a empreses que gestionen instal·lacions esportives». Les bases també contemplen altres requisits. L'activitat econòmica havia d'haver-se posat en marxa abans de l'1 de gener del 2020 i el percentatge d'ingressos s'ha d'haver reduït més d'un 40% respecte al volum de l'any 2019.

Subvencions per a dos dels sectors «més greument afectats»

Segons ho ha plantejat Prats, aquesta línia d'ajuts, emmarcada en la segona edició del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, segueix el camí de les que es van obrir l'any passat. S'han tornat a considerar sectors econòmics específics perquè «les mesures sanitàries per aquests sectors s'han allargat durant tota la tardor del 2020 i el primer trimestre del 2021».

Prats posa de manifest que «els sectors esportiu i educatiu en el temps de lleure son dels més greument afectats, han patit noves aturades i restriccions dràstiques d'aforament que fa preveure una recuperació més lenta, sobretot per aquelles que es desenvolupen en espais tancats».

Daniel Recasens, regidor d'Educació, destaca que «els sectors esportius i educatius en el temps de lleure son dels més greument afectats per les conseqüències econòmiques de la pandèmia». El fet de ser activitats que majoritàriament es desenvolupen en espais tancats i amb grups nombrosos han fet que les restriccions els passessin factura de manera considerable.

En la mateixa línia s'ha mostrat Pep Cuerba, regidor d'Esports, un sector que «té un pes important i representa un gran volum d'activitat econòmica i de llocs de treball». És per això, ha destacat, que els ajuts s'han orientat «a afavorir la continuïtat i el manteniment de les empreses i els emprenedors en el teixit econòmic i empresarial de la ciutat».