Llambordes 2019 presenta la programació a Cal Massó

L'art urbà torna a Reus amb una nova edició del programa Llambordes

L'acte es farà aquest divendres, 29 de març, a Cal Massó i es mostraran totes les propostes previstes per aquest any

L'art urbà torna a la ciutat de Reus i ho fa de la mà de la nova edició del programa  Llambordes 2019. Els continguts d'aquesta nova edició es podran veure aquest divendres, 29 de març, a les 19.00 hores a Cal Massó de Reus, l'acte està organitzat pel Casal de Joves que depèn de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència. 

En aquesta presentació es farà un 'showroom' o mostra de totes les propostes que està previst que es facin durant l'any. L'acte és obert a la ciutadania i, sobretot, als joves que estan interessats en la cultura urbana, a més, també s'hi farà la  presentació del Catàleg d'Intervencions Artístiques al Carrer que s'han realitzat durant aquests anys i que ja es podrà consultar a partir d'aquest dia des de la plataforma del Geoportal del web municipal. 

Música i mostra de projectes durant la presentació del Llambordes 2019

L'esdeveniment de presentació també comptarà amb un concert de la banda local Fetitxe 13 amb Dj Strombo que versaran sobre el catàleg i oferiran cançons del seu repertori habitual. En general serà una mostra sobre el projectes que ja s'han fet i sobre els que es volen fer en el marc del programa Llambordes. A l'acte es té previst que assisteixin la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència,  Montserrat Flores,  i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. 

Catàleg d'Intervencions Artístiques al Carrer i altres propostes

La major part de les intervencions artístiques tenen data d'inici però no de finalització, d'aquesta manera,  a través d'un Geoportal municipal, quedaran recollides totes les propostes i es podran veure les diferents intervencions que s'han realitzat al llarg de l'any en un mapa interactiu. Al Catàleg d'Intervencions Artístiques al Carrer s'hi engloben diferents disciplines artístiques, des de grafitis, arquitectura efímera i actuacions creatives de tota mena. Destacar que, en el catàleg, també s'inclouran altres accions fora del programa Llambordes, sempre que, es facin a la ciutat de Reus i encaixin amb la filosofia del catàleg. Qualsevol persona podrà demanar la incorporació d'una obra a través d'un formulari en línia, només caldrà indicar la informació sobre la seva ubicació i sobre el seu any de creació. 

L'Street Gallery és una de les altres accions que s'emmarquen en el programa Llambordes 2019, consisteix a transformar el carrer de Pere Òdena en una galeria d'art al carrer. Aquest any, l'obra de nou il·lustradores estaran exposades a les nou finestres tapiades que hi ha a un edifici d'aquest carrer. La inauguració està prevista pel 31 de maig.  D'altra banda, aquest any es farà un concurs on se seleccionaran tres obres que després es pintaran sobre tres pistes de bàsquet de la ciutat. Les dimensions de les obres seran d'uns 250 metres quadrats i el concurs està previst pels mesos d'abril, maig i juny. 

Torna el  Fil Musical que s'organitza als Jardins de la Casa Rull i ofereix un total de  quatre concerts cada vespre del mes de juliol. L'objectiu és mostrar concerts poc habituals a la ciutat de Reus i estan adreçats, sobretot, a un públic jove, tot i que, l'entrada és lliure i gratuïta per a tothom.  També  es continuarà el projecte E.30.241.9010 que es va realitzar l'any passat i que constava en realitzar obres als quadres d'enllumenat públic arreu de la ciutat. Es pretén invitar entre quinze i vint artistes de diferents vagueries de les Terres de l'Ebre, de Lleida, de Girona i de Barcelona amb l'objectiu de donar ressò al projecte a tot el territori català.  L'acció està prevista pels mesos d'octubre i novembre.