Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Els quadres d'electricitat són el llenç del Llambordes 2018 a Reus

Es duran a terme 25 intervencions artístiques per tota la ciutat amb els colors blanc, blau i vermell

Una de les creacions als quadres elèctrics de Reus de la incoativa Llambordes 2018
Una de les creacions als quadres elèctrics de Reus de la iniciativa Llambordes 2018 | Cedida

 

Enguany els artistes d'art urbà prenen els carrers de Reus amb els quadres d'electricitat com a llenç, el motiu és el programa d'art urbà de joves, Llambordes 2018. Aquesta iniciativa arriba a la segona edició i s'ha iniciat aquesta setmana, amb la quarta acció col·lectiva d'aquest any, «e.30.241.9010». Un total de 24 artistes pintaran els quadres elèctrics de la ciutat amb només tres colors: blau, blanc i vermell.

«e.30.241.9010», 'street art' amb només tres colors

Enguany ja s'han portat a cap tres accions d'art urbà, de la mà d'artistes joves procedents de Reus, del Camp de Tarragona, de Barcelona i de Berlín. Ara arriba l'acció de la tardor, que s'ha centrat a pintar 25 quadres elèctrics de la ciutat  sota el nom «e.30.241.9010», que representa el codi de color que els participants poden desenvolupar les seves creacions. Els quadres elèctrics agafaran més vida a la ciutat, amb les creacions artístiques dels participants al Llambordes 2018. Aquesta acció s'estendrà per tota la ciutat arribant també als barris, llocs on tot sovint la cultura hi passa de llarg.

En aquesta edició del Llambordes, ja s'han dut a terme tres accions artístiques portades a cap per joves a la ciutat de Reus. «Womart», amb una pintura mural de la mà de l'artista Hyuro, vinguda de Buenos Aires, a la façana del Casal de Joves la Palma, la «Street Gallery 2018», al carrer Pere Òdena amb diverses intervencions artístiques, i «Paret Oberta», on al llarg de l'avinguda del Comerç s'han realitzat un seguit de pintures de grafiti.

Es pretén que el públic s'aturi, miri i reflexioni

Aquesta iniciativa pretén fomentar l'art juvenil al carrer de manera organitzada, abastant diferents maneres de fer art. Amb aquestes obres, de la mà de joves artistes, es pretén que el públic s'aturi davant i comenci a reflexionar. Es vol que  es creïn emocions i sentiments davant de les representacions artístiques dels joves. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del moviment 'Street Art', que diferencia les accions artístiques dels actes vandàlics.

El programa Llambordes és gestionat per joves de manera voluntària que assumeixen l'administració de la iniciativa artística. Té per objectiu donar suport, promocionar i fomentar qualsevol expressió artística al carrer feta per joves artistes. En aquest projecte hi pot participar qualsevol persona jove que estigui interessada, ja que esdevé un grup obert.