Assemblea PSC Reus

El PSC de Reus presenta una llista sense gaires cares noves

S'incorporen dos noms nous a la capçalera, on es manté el grup municipal

El PSC de Reus ha aprovat, aquest dimecres al vespre, la llista electoral per a les municipals del mes de maig. Com ja s'havia anunciat, l'encapçalarà Andreu Martín, i compta amb les regidores de l'actual grup municipal entre els primers llocs. Distribuïda en format cremallera, incorpora dos noms nous entre els cinc primers llocs, Daniel Marcos i Raimon Ferré, amb experiència dins del partit i en els àmbits veïnal i sanitari respectivament.

 

El grup municipal repeteix

A Andreu Martín el segueix Anabel Martínez, actual número dos del grup municipal. En tercera posició hi apareix Raimon Ferré, membre del consell d'administració de l'Hospital Sant Joan i part activa de l'estratègia en sanitat del partit. Per darrere seu, i compartint àmbit d'actuació política, Sandra Guaita, que puja llocs respecte a la llista electoral del 2015; Guaita és un actiu per a l'agrupació local, que la va apadrinar per intentar liderar el PSC a Tarragona a les eleccions a Congrés.

Assemblea PSC Reus Daniel Marcos
Daniel Marcos presentant l'assemblea del PSC | Jordi Olària Gras

 

Daniel Marcos, que ja s'apuntava que tindria pes a la llista, ocuparà la cinquena plaça. Expresident de l'Associació de Veïns del Barri Fortuny, és secretari d'organització del PSC i serà el cap de campanya del partit per aquests comicis. Per darrere seu, la darrera integrant de l'actual grup municipal, Carmina Pozuelo, seguida, al setè lloc, d'Hèctor Fort; la vuitena plaça és per a Tania Agudo, que s'incorpora a la llista electoral socialista com a independent. Quan es va nomenar Josep Abelló president honorífic del PSC de Reus es va especular que podria acabar tancant la llista del partit, una situació que no s'ha produït.

Anabel Martínez Andreu Martín i Carles Salas
Anabel Martínez, Andreu Martín i Carles Salas a l'assemblea del PSC | Jordi Olària Gras

 

El PSC es presenta com l'alternativa de govern

La ratificació de la llista s'ha aprovat per unanimitat dels militants presents, i Andreu Martín l'ha definit davant l'assemblea com una aposta «preparada per governar i fer avançar la ciutat». El portaveu del PSC ha fet incís en l'entrada de persones independents, de gent jove i de persones d'entitats socials de diferents àmbits, que considera que són «una aposta de futur».

Durant la seva intervenció davant la militància, Andreu Martín ha tornat a situar el PSC com l'únic projecte d'esquerres no independentista amb opcions de governar la ciutat de Reus. Es tracta d'un discurs que ja es va engegar durant la presentació de la campanya dels socialistes.