Aquest mes de maig arriba la 16a edició de la Ganxet Pintxo a la ciutat de Reus

La ruta de tapes reusenca serà del 16 al 26 de maig i les tapes estaran inspirades en el modernisme

Ja queda menys per la nova edició de primavera de la Ganxet Pintxo i, en aquesta ocasió, arriba amb moltes novetats. Les principals novetats són, d'una banda, l'augment del preu de la tapa i del quinto i, de l'altra, l'aposta per adaptar les diferents ofertes gastronòmiques a la ciutat en qüestió, per exemple, la ruta de Tarragona ret homenatge als entrepans d'Eduard Boada. En aquest cas,  la ruta de tapes de Reus estarà inspirada en el modernisme

Del 16 al 26 de maig torna la Ganxet Pintxo

Amb l'arribada de la primavera és tradició que la Ganxet Pintxo torni a Reus. En la seva setzena edició, la ruta de tapes de la ciutat arriba unes setmanes més tard, i, a partir del pròxim divendres 16 de maig i fins al diumenge 26 de maig, la ciutat de Reus s'omplirà de comensals que voldran provar les diferents propostes gastronòmiques proposades pels diferents establiments de restauració de la ciutat. 

Les tapes més cares i inspirades en el modernisme

Com ja s'ha dit, aquest la tapa i la beguda seran més cares, concretament un euro més car. D'aquesta manera, el plat i la beguda passaran a valdre 3,50 euros en lloc dels 2,50 euros que costaven abans. Destacar que, en aquesta edició les tapes tindran un fil conductor i tindran un aspecte en comú:  totes les propostes gastronòmiques estaran inspirades en el moviment arquitectònic més característic de la ciutat, el modernisme. 

Una de les altres novetats més destacades és la valoració de les tapes. En aquesta ocasió, s'ha fet un canvi en l'organització a l'hora de presentar les propostes  de cada restaurant. El passat 16 d'abril, els cuiners i part de l'organització es van desplaçar fins al Mercat Central de Reus per poder fer la valoració de les noves tapes. En aquesta edició, els cuiners hauran rebut el consell d'altres experts gastronòmics  que els han ajudat a millorar la tapa, tan gastronòmicament, com en aspectes d'estètica i de presentació. Aquesta valoració i millora de les propostes s'ha fet de cara al públic per primera vegada i els cuiners han pogut interaccionar amb els altres experts cara a cara. 

Encara no s'ha fet públic el llibret  amb totes les propostes de tots els establiments que hi participen.