Milers de persones a la plaça Mercadal de Reus.

Milers de reusencs omplen el Mercadal contra el judici de l'1-O

Els Mossos d'Esquadra identifiquen tres joves a la concentració prèvia | Clam unànime, «llibertat presos polítics»

Entre 3.000 i 4.000 persones s'han concentrat, aquest migdia, a la plaça del Mercadal de Reus. Emparats en la vaga convocada per la Intersindical, i amb convocatòries en contra del judici contra el referèndum de l'1-O, que han provocat talls de carretera, la plaça s'ha omplert de llaços, bufandes, jaquetes i altres elements de color groc, acompanyats d'estelades i pancartes. Els Avis i les Àvies per la Llibertat s'han concentrat, com és habitual, a tres quarts de dotze del migdia, i des d'aquell moment no ha parat de créixer el nombre de persones que arribaven al Mercadal.

advocats voluntaris 1-O Reus
Representació dels advocats voluntaris de l'1-O a la manifestació de Reus | Jordi Olària Gras

Crits de «llibertat presos polítics» i «unitat» s'han anat encadenant des d'El Cant dels Segadors que ha tancat l'acte dels Avis i Àvies fins a la segona cantada, que s'ha fet per cloure la manifestació. Entremig, el col·lectiu d'Advocats Voluntaris de l'1-O ha denunciat la manca de garanties del judici que s'està celebrant al Tribunal Suprem, i que, afirmen, «no cal dedicar-se al món del dret per veure-ho».

Milers de persones a la plaça Mercadal de Reus.
Milers de persones a la plaça Mercadal de Reus. | Jordi Olària

 

També l'ANC ha agafat el micròfon, en el seu cas, per denunciar que «malgrat ser una vaga general molt tranquil·la, els Mossos d'Esquadra han identificat 3 menors d'edat per penjar cartells i enganxar adhesius». Les identificacions s'haurien fet a la concentració que els estudiants havien convocat a tres quarts de dotze a la plaça de la Patacada. El motiu, denuncien, haver intentat enganxar adhesius a la façana de l'Hotel Guadí.

Milers de persones concentrades al Mercadal a Reus
Milers de persones concentrades al Mercadal a Reus | Jordi Olària

 

Malgrat el marcat caire contra el judici al Suprem que ha agafat la concentració, la vaga està convocada per la Intersindical CSC «per recuperar els drets laborals i socials que s'han perdut», explica Màrius Domingo, membre del sindicat. El cas és que, legalment, no es pot convocar una vaga per motius que no siguin laborals, motiu pel qual s'ha acusat el sindicat de convocar una vaga política encoberta. El sindicat defuig les acusacions i xifra en un 50 % el seguiment de la vaga a Reus.