Fruiteria del Mercat Central de Reus.

Reus habilita un mapa virtual amb els establiments oberts durant el confinament

Recull els horaris i maneres de comprar a cada establiment

El comerç de Reus, en col·laboració amb l'Ajuntament de Reus, han actualitzat el geoportal de la ciutat perquè hi apareguin els establiments i negocis oberts o actius malgrat el confinament. Es tracta d'aquells sectors contemplats com a essencials i que, per tant, poden seguir tenint activitat, sigui amb venda directa, sigui a través de la venda per Internet.

A través del web municipal ja es poden trobar aquelles botigues i empreses d'àmbits com l'alimentació i la gastronomia a domicili, la roba de nadons, els productes per a animals de companyia o l'ofimàtica. En la majoria de casos, els negocis han adaptat els seus horaris a la situació actual de pandèmia i en consonància amb les mesures decretades per fer front a l'expansió de la Covid-19.

Potenciar el comerç local

En alguns casos, les circumstàncies actuals han suposat incorporar el servei a domicili o l'atenció de comandes a través del correu electrònic o el telèfon. L'actualització del geoportal, doncs, serveix de directori de botigues i serveis perquè la ciutadania de Reus sàpiga com contactar-hi, segons el consistori local, «per continuar consumint producte de proximitat i afavorir així l'economia local».

El govern ha obert un formulari per recollir les dades d'aquests establiments, a més de contactar-hi personalment per donar a conèixer la iniciativa i nodrir el mapa de la ciutat. L'eina digital no és un element tancat, sinó que es pot anar ampliant amb noves dades de negocis que encara no hi siguin a mesura que es vagin transmetent a l'Ajuntament a través del formulari habilitat al web municipal.

Des del consistori s'insisteix que «l'objectiu és fer una radiografia el més extensa possible, també sobre el mapa de la ciutat i que el servei i el comerç de barri, el més pròxim, guanyi visibilitat a la xarxa». A hores d'ara ja hi figuren una trentena d'establiments repartits per tota la ciutat.