Imatge del màping projectat a la façana de la Casa Navàs de Reus

Casa Navàs tornarà a projectar el 'mapping' de la seva façana sis dies més

Les pròximes setmanes també s'ha programat el segon cicle de conferències de l'equipament modernista

Casa Navàs tornarà a projectar el seu mapatge, el 'mapping' a la façana de l'edifici aquesta setmana i la vinent. Serà de dijous a dissabte a partir d'un quart d'onze de la nit. La direcció de l'equipament ha decidit repetir l'experiència «després de la bona acollida que van tenir les tres primeres sessions».

Es tracta d'una iniciativa impulsada per Vermuts Miró, que n'és l'empresa promotora. Porta per títol L'artesania numèrica de la Casa Navàs i és obra d'Alba G. Corral, una artista madrilenya establerta a Sant Carles de la Ràpita. Després de la primera projecció, s'anirà repetint cada deu minuts fins a la mitjanit.

Aquesta projecció a la façana de l'edifici modernista «mostra la seva bellesa interior» segons destaquen des de l'equipament patrimonial. S'ha dissenyat com «un cant de defensa de la importància que van jugar els artesans en la construcció de les grans obres modernistes». El mapatge s'inclou al programa del festival internacional d'art electrònic ISEA 2022 que comença a Barcelona aquesta setmana.

Es projectarà novament aquest dijous, 9 de juny, d'un quart d'onze de la nit fins a les dotze, cada deu minuts. Serà el mateix horari en el qual es projectarà divendres dia 10 i el dissabte 11. La setmana vinent es repetirà la dinàmica, amb projeccions el dijous dia 16, el divendres 17 i el dissabte 18.

La setmana vinent també es posarà en marxa el segon cicle de conferènciesCasa Navàs, testimonis modernistes. Les jornades volen servir per «difondre i reflexionar sobre patrimoni, modernisme i la societat de finals del XIX i principis del XX». L'escenari de les conferències serà la terrassa de l'edifici a dos quarts de vuit del vespre.

La primera tindrà lloc dimecres vinent, 15 de juny, sota el títol El Reus del 1900: societat, oci i cultura i a càrrec de l'historiador Joan Navais. La segona sessió serà dilluns 20 de juny a càrrec de l'ebenista i restaurador Rafael Teixell. Portarà per títol La marqueteria desapareguda dels sostres de la Casa Navàs.

El dimecres 22 de juny serà el torn de la modista Anna de la Cruz i el vicepresident de Bravium Teatre, Jaume Ciurana. Oferiran la conferència Indumentària modernista: burgesia i obrers. La darrera xerrada programada serà el dimecres 6 de juliol amb el títol Del modernisme al noucentisme, de les boires del nord a la llum del Mediterrani.

Anirà a càrrec de Joan Molet, doctor en Història i especialista en arquitectura i urbanisme del segle XIX, i Ariadna Fort, historiadora de l'art. Totes les conferències són gratuïtes, però l'aforament és limitat. És per això que cal reservar plaça a través del correu info@casanavas.cat; els socis del Club Casa Navàs tindran prioritat d'entrada.