Daniel Recasens i Carles Pellicer en una taula amb els productes de marxandatge de Reus Cultura

La botiga de Reus Cultura pren el relleu a la Botiga de la Festa

Les entrades per als actes de la Festa Major de Sant Pere 2021 estaran disponibles a partir de les quatre de la tarda de dimecres

Les entrades pels actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus estaran disponibles a partir d'aquest dimecres, 16 de juny, a les quatre de la tarda. Així s'ha anunciat aquest dimarts al matí per part de Daniel Recasens, regidor de Cultura. Gairebé totes són gratuïtes i es podran aconseguir a través del web corporatiu.

S'ha optat per activar-les a les quatre de la tarda per garantir la infraestructura informàtica. «És una hora en la qual els servidors permetran un major múscul que si fos a les dotze com és habitual». Tots els actes tradicionals i festius són gratuïts, tot i que les restriccions actuals obliguen a controlar-ne i registrar-ne l'aforament.

L'excepció són els concerts dels Pets i de Gertrudis, els caps de cartell musical d'aquesta Festa Major, amb entrades a cinc euros. L'anunci s'ha fet durant la presentació de la nova línia de productes de marxandatge de la Festa Major de Reus, disponible a partir d'aquest dimarts.

Reus Cultura obre una línia limitada de marxandatge

Amb aquesta nova edició, que és limitada, es busca incrementar «la presència d'aquests elements tan característics en el nostre dia a dia». Les dues botigues de la festa no comptaran, per ara, amb el marxandatge propi de cada entitat particular. Segons ha detallat Recasens, s'ha optat per centrar-se en els productes de Reus Cultura.

«No us estem presentant la Botiga de la Festa, sinó la posada en marxa d'aquesta botiga de Reus Cultura, que coincideix amb la festa», ha matisat. No tanca la porta a recuperar els elements que cada entitat distribuïa a través de la Botiga de la Festa. Apunta, però que «caldrà veure si val la pena replantejar el moviment amb els articles de les entitats, però no és aquest el cas».

Recasens ha recordat que el PAM contempla com una de les accions per aquest mandat el reforç de la marca Reus Cultura. Ja se n'havia presentat la nova imatge corporativa, i avui s'ha mostrat la renovació dels productes de marxandatge de la Festa Major. «Busquen aquesta sensació de pertinença a la ciutat i amb els esdeveniments de la ciutat», ha resumit el regidor.

Aquesta nova línia de productes es divideix en l'àmbit de la festa i el dels museus. «Volem aprofundir aquesta adherència de la ciutadania amb determinats elements patrimonials», ha insistit. Són 48 productes de sèrie limitada, «la pròxima vegada hi haurà altres imatges, altres espais», ha destacat.

Quan s'acabi la sèrie que aquest mateix dimarts s'ha posat a la venda, «segurament es representaran altres elements». Tres de cada quatre productes es relacionen amb la festa, i el restant, amb museus. En conjunt, el 70% són productes nous, i un de cada tres està elaborat pels centres especials de treball del Taller Baix Camp i de la Fundació Topromi.

Aquesta primera sèrie limitada de productes inclou dues peces dels Museus de Reus, el Nen de Portici i la Cervoleta, dues peces «molt preuades» per aquesta àrea municipal. En l'àmbit de la Festa Major s'ha començat pels Gegants de la Ciutat i el Carrasclet en diferents formats.

El ventall de productes és ampli, des de bolígrafs i llibretes fins a sabons i espelmes, passant per pins, clauers, mascaretes, ventalls, bosses i samarretes. Tot plegat entre els dos i els divuit euros que inclou una oferta. Per cada compra superior als 20 euros hi haurà un joc de sotagots de la Festa Major de regal valorat en sis euros.

Hi haurà dues botigues, una situada a la Casa Rull, seu de l'Institut Municipal Reus Cultura, que estarà oberta de dilluns a divendres de deu a dues. La segona serà el Museu Doctor Vilaseca, al raval de Santa Anna, oberta de dimarts a dissabte amb el mateix horari i les tardes de cinc a vuit.