Maria Lluïsa Amorós.

Maria Lluïsa Amorós farà la tradicional glossa de la Diada de l'11-S a Reus

La filla del traspassat Xavier Amorós també és una prestigiosa escriptora

Cada any l'Ajuntament de Reus convida una persona il·lustre per realitzar la glossa de l'acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Enguany el consistori reusenc ha anunciat que l'encarregada d'aquest honor serà Maria Lluïsa Amorós.

La glossa de l'acte institucional de la Diada de l'11-S es pronuncia el matí d'aquesta jornada. L'acte té lloc a la plaça del Baluard i també es preveuen els parlaments de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó.

A més a més, durant el matí, també en aquesta plaça es duen a terme les ofrenes florals, entre elles la de la corporació municipal i que comptaran amb l'acompanyament musical del Quartet Floral i la interpretació de l'Himne a Sant Jordi i el Cant dels Segadors, a càrrec de l'Orfeó Reusenc. L'any passat la glossa va ser pronunciada pel filòleg Josep Murgades Barceló.

Una escriptora, filla de Xavier Amorós

Maria Lluïsa Amorós (1954) és catedràtica de Filologia Catalana i Literatura i ha exercit de professora d’educació secundària durant molts anys, feina que ha combinat amb la faceta d’autora. Va debutar com a escriptora l’any 1986, amb 'Poppis i Isolda', i des de llavors ha publicat disset novel·les en llengua catalana.

Maria Luïsa Amorós és filla de l’escriptor i Fill il·lustre de la ciutat, Xavier Amorós.

L’any 2020 i 2021 ha sigut finalista del Premi Ramon Llull i del Premi Joaquim Amat-Piniella amb la seva darrera novel·la, “Els nens de la senyora Zlatin”. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, del PEN català i del col·lectiu Reusenques de Lletres.