Una canonada exterior sense tapa i malmesa

El barri de Mas Pellicer de Reus reclama més policia arran d'una «onada de vandalisme»

L'associació de veïns denuncia les destrosses patides a diferents elements urbans els darrers dies

El barri de Mas Pellicer de Reus pateix una «onada de vandalisme». Així ho denuncien des de l'associació de veïns, que relaten les destrosses que han patit diferents elements urbans els darrers dies. Reclamen més presència policial perquè, segons denuncien, no hi ha agents que patrullin a peu, i ben pocs en cotxe.

El president de l'Associació Primer de Maig, Eduardo Navas, qualifica la situació de «dolenta; ja no és incivisme, és vandalisme». Exposa els danys patits els darrers dies tal com ha informat a Diari de Tarragona i ha corroborat també a TarragonaDigital. Últimament han detectat diferents destrosses a elements de senyalització, canonades exteriors i a una cabina telefònica.

Una situació que considera que s'agreuja per la falta de presència policial que denuncia. «Ens han arrencat un mirall a la sortida d'un pàrquing i un senyal de direcció obligatòria i cediu el pas», relata. També «una pilona que evitava que entressin vehicles al centre del barri, dos capçals de dues pilones més i l'auricular de la cabina telefònica».

Afegeix que «a les nits es reuneix molta gent sense mascareta i fins a l'hora que els dona la gana, encara que hi hagi toc de queda». Una sèrie de situacions que considera que, com a mínim, es reduirien si hi hagués més presència policial. «Veiem poquíssimes patrulles en cotxe, i caminant cap ni una», critica.

Insisteix que els vàndals se senten impunes perquè «saben que no els enganxaran». «Com que saben que no hi ha vigilància, doncs fan el que volen lliurement», afegeix. «El vandalisme existeix perquè saben que no els passarà res», reafirma.

És per això que reclama que hi hagi patrulles a peu pel barri, i que s'incrementi la presència de les que hi passen en cotxe. De fet, recorda que la comissaria de proximitat segueix tancada arran de la pandèmia. «No entenc que en un barri amb 5.400 veïns no hi hagi ni una patrulla caminant», etziba.

Compara la situació amb altres punts de la ciutat, com el nucli antic. En relació amb les patrulles de la Guàrdia Urbana assegura que «allà sí que els veus a peu». «Si aquí també paguem impostos, ja no sé si és que l'Ajuntament considera que som de tercera», etziba Navas al govern municipal.