Els autors dels desperfectes buiden les papereres de la plaça deixant la borsa al terra

Els veïns del Mas Vilanova de Reus, farts dels constants actes incívics

La plaça de la Festa Major és la més afectada amb brutícia per terra, fogueres, pintades i amenaces al veïnat

La situació a la plaça de la Festa Major al barri de Mas Vilanova de Reus segueix sent  insostenible pel veïnat. Cada cap de setmana, i ara a l'estiu també entre setmana, grups de joves embruten la plaça, ja que venen a les nits, beuen, fan pintades, munten fogueres, destrossen el mobiliari i fins i tot, s'encaren amb els veïns que els hi diuen alguna cosa.

Desperfectes, brutícia i amenaces als veïns

El veïnat, davant d'aquesta situació que fa anys que es repeteix, sobretot a l'estiu, va decidir presentar un projecte als Pressupostos Participatius de l'any 2018 amb l'objectiu de tancar aquesta plaça i, per tant, evitar que els grups de joves ocasionin destrosses. El president de l'Associació de Veïns Mas Vilanova, Valentín Rodríguez, explica que el projecte es va aprovar i, a finals del passat mes d'abril,  es va instal·lar la infraestructura de tancament.

El veïnat demana el tancament de la plaça

No obstant això, la situació segueix sent la mateixa i és que el problema es troba en el fet que tot i que la tanca fa mesos que està instal·lada,  el parc continua obert a les nits, ja que no es tanca i, per tant, les persones autores dels actes incívics segueixen entrant. El motiu resideix que segons l'Ajuntament de Reus, hi ha d'haver una persona encarregada de gestionar aquest parc que vagi  cada nit a tancar-lo, però de moment no hi ha ningú que s'encarregui d'aquesta funció.

Tot i això, Valentín Rodríguez assegura a TarragonaDigital.com que després de mesos de batallar amb el consistori, finalment, garanteixen que a partir de demà es tancarà el parc  per tal de posar fi a aquests incivismes constants. Segons explica Rodríguez, una persona de les brigades de Reus serà l'encarregada de tancar i d'obrir aquest parc cada dia. 

El veïnat del Mas Vilanova demanar tancar la plaça perquè no es repeteixin fets com aquest
El veïnat del Mas Vilanova demanar tancar la plaça perquè no es repeteixin fets com aquest | Valentín Rodríguez

 

Recentment, i tal com detalla el president de l'Associació de Veïns del Mas Vilanova, Valentín Rodríguez, els desperfectes s'han accentuat  amb restes de fogueres, pintades a les parets, amb la brossa fora de les papereres extreta expressament i amb ampolles buides de begudes alcohòliques, entre altres desperfectes, «fins i tot, alguns trafiquen amb droga» afirma Rodríguez.  

«La major part d'aquests desperfectes són actes habituals que vivim cada estiu», assegura. Una situació que, a més, té atemorit als veïns del voltant, «alguna vegada he intentat parlar amb aquests joves i no he obtingut una bona resposta».  

Amenaces al veïnat del barri Mas Vilanova

Divendres passat els Bombers de la Generalitat van haver d'actuar en aquesta plaça per uns matolls que s'estaven incendiant i va ser una veïna qui va alertar de l'incident. El veïnat d'aquesta zona està fart, ja que a més dels desperfectes aquest grup de joves  també amenacen  a les persones que viuen al voltant, fins al punt de punxar les rodes del cotxe segons explica el president de l'entitat veïnal.