Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus

Matinada tranquil·la a la ciutat de Reus després de la caiguda del toc de queda

Ni aglomeracions ni grans 'botellons', la capital del Baix Camp ha viscut un impàs plàcid i sense incidències remarcables

Calma i tranquil·litat a la ciutat de Reus. La caiguda del toc de queda a la capital del Baix Camp s’ha viscut aquesta matinada sense incidències ni aglomeracions, amb petits grups de persones passejant o reunits en places —com ara el Mercadal—, parcs o d’altres espais del municipi. A la via pública, el desplegament policial ha estat notable, amb diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra rondant amunt i avall pels barris i carrers ganxets.

La policia reusenca, precisament, ha agraït aquest matí «la responsabilitat de la ciutadania», mostrant la seva satisfacció pel dispositiu de prevenció desplegat i la bona coordinació amb els Mossos. «L’actitud cívica i responsable de tots és clau per recuperar la normalitat», ha apuntat la Guàrdia Urbana a les xarxes socials. A Reus, més, tampoc s’han reportat ‘botellons’ ni d’altres incidents a la via pública.

Barcelona, epicentre del 'descontrol'

Evidentment, les imatges d’una Barcelona ‘descontrolada’ han omplert aquest matí xarxes i informatius, en una imatge que contrasta, i molt, amb la nit viscuda a les comarques tarragonines. Tarragona ciutat ha dormit en general de manera plàcida, només amb alguns petits grups, minsos 'botellons' i petards en alguns punts de la Part Alta i d'altres zones del municipi. A Cambrils, per la seva part, també s'han reportat algunes festes i aglomeracions a la via pública.

A ‘RAC1’, el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha criticat durament el comportament d’aquells qui amb la fi del toc de queda han participat d’aglomeracions i trobades on no es complien les mesures anti-Covid. «És intolerable, irresponsable i insolidari» ha manifestat el mosso, qui ha destacat també que no s’han produït incidències greus.

El director general dels Mossos, decebut

Ferrer, dolgut, ha reprovat el comportament d’aquesta gent després d’un any «de molts patiments», i ha matisat que es tracta d'un col·lectiu «minoritari». El director general dels Mossos ha insistit que el que s’ha acabat és l’estat d’alarma i el toc de queda, però no la pandèmia, i ha reconegut «un punt de decepció» després de les imatges d’aquesta matinada.

D’altra banda, el Departament d’Interior ha constatat també un augment de la mobilitat arreu de Catalunya però fonts de la conselleria han assegurat que els controls nocturns, aproximadament un centenar, s’han desenvolupat amb normalitat. Finalment, Ferrer ha demanat a la ciutadania un punt més d’«autoresponsabilitat» en la fase actual de la pandèmia.