Exposició 'Gent gran. Font de saviesa'

Mémora inaugura l'exposició 'Gent gran. Font de saviesa' al Centre de Lectura de Reus

L'espai acollirà una exposició fotogràfica per donar visibilitat a la gent gran | També hi haurà una col·lecció d'objectes i recursos publicitaris i altres activitats

Mémora va inaugurar aquest dijous, 28 de març, l'Espai 'Gent Gran. Font de Saviesa.', al Centre de Lectura de Reus.L'exposició consta d'una mostra fotogràfica, que pretén mostrar la bellesa i saviesa de la gent gran, fomentar l'envelliment actiu i donar visibilitat a les capacitats d'aquest col·lectiu. La mostra estarà disponible fins al 20 d'abril.

Una exposició que vol «retre homenatge a la gent gran»

Durant la inauguració de l'Espai, Josep Paris, director de Desenvolupament Corporatiu de Mémora, va explicar que «aquesta iniciativa pretén retre homenatge a la gent gran i reivindicar el seu rol actiu a la societat  i la seva capacitat de decisió. Per tal de trencar amb els estigmes de dependència i vellesa associats, cal fer-los partícips de les activitats de la comunitat».

Espai 'Gent Gran. Font de saviesa’
Josep Paris, director de Desenvolupament Corporatiu de Mémora, i Jaume Massó, president del Centre de Lectura, van inaugurar l'exposició | cedida

 

En la mateixa línia de Paris, Jaume Massó, president del Centre de Lectura, va destacar que l'exposició «és una oportunitat per potenciar accions i per evidenciar als ciutadans de la tercera edat que el fet d'envellir permet participar plenament en la societat i ser actius com a ciutadans».

Un recull fotogràfic de Marina Duran

L'Espai 'Gent Gran. Font de saviesa.' és un recull fotogràfic de la psicòloga i aficionada a la fotografia, Marina Duran. L'autora ha anat immortalitzant la saviesa i el dia a dia de les persones de la tercera edat al llarg de la seva trajectòria professional en centres de gent gran. A més de l'exposició, en l'espai també hi haurà una col·lecció d'objectes i recursos publicitaris que aboquen al passat i permeten reviure experiències personals;  un racó d'escriptura i dibuix i el taller 'Instagram de la memòria' per a la gent gran. En aquest darrer, els interessats hauran de realitzar una incripció prèvia. 

L'horari de visites serà de dilluns a divendres, de 17.00 a 22.00 hores i els dissabtes de 17.00 a 21.00 hores, fins al dia 20 d'abril al Centre de Lectura de Reus.

Espai 'Gent Gran. Font de saviesa’
L'exposició és un recull fotogràfic de la psicòloga Marina Duran | Cedida

 

Mémora, amb la gent gran

A través de la seva Fundació, Mémora vol mostrar el seu compromís amb la gent gran i conscienciar a la societat sobre la realitat en què es troba aquest col·lectiu i els desafiaments que afronta, així com promoure accions apropiades per defensar i respectar la seva dignitat i saviesa.

Es tracta d'un projecte que fomenta, per una banda l'envelliment actiu, i per l'altra, la solidaritat intergeneracional a través de la sensibilització sobre la contribució que la gent gran pot fer a la societat.