El ple de Reus d'aquest divendres ha lliurat quatre mencions d'honor per reconèixer diferents trajectòries personals i col·lectives de la ciutat. La previsió, tal com se sol fer habitualment, és lliurar-les durant les Fetes de Misericòrdia, un plantejament que, segons s'ha exposat al plenari, es manté enguany. S'ha concedit el títol de Fill Adoptiu de Reus a Antoni Pont Amenós, expresident del grup Borges. Significat empresari nascut a Tàrrega, es va establir a Reus l'any 1955 i s'ha implicat en el teixit empresarial de la regió i en entitats com la Fundació Gresol.
Se li ha volgut reconèixer, així, la seva trajectòria en el sector agroalimentari i, segons detalla el govern, «la seva important tasca com a coordinador i impulsor de la Trobada de Reusencs de Fora Vila, iniciativa que reconeix un dels grans valors de la gent de Reus com és la capacitat de projecció nacional i internacional, la innovació i la creativitat, treballant per la ciutat portes endins i enfora».
També s'han aprovat dues mencions honorífiques municipals. Una la rebrà el Cineclub del Centre de Lectura en reconeixement als seus cinquanta anys d'història i al seu compromís amb el cinema independent, «sent en tot moment una eina de difusió de la cultura nascuda com un fet cinematogràfic i també com a plataforma per manifestar les inquietuds polítiques i socials».
La segona és per al Biela Club 600, de nou, en reconeixement a la seva trajectòria com a associació. En aquest cas, es vol felicitar d'aquesta manera els 25 anys d'història de l'entitat «portant a terme activitats i accions de repercussió social i local com a ral·lis i concentracions». Per últim també s'ha aprovat concedir la Medalla de la Ciutat a la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.
S'ha volgut premiar, així «la tasca duta a terme per mantenir, reforçar i potenciar les tradicions vinculades a la Setmana Santa al llarg dels segles». L'entitat commemora 465 anys d'història i s'ha volgut destacar «el seu compromís incansable amb la finalitat de mantenir aquesta tradició que forma part del patrimoni cultural de la ciutat, sent la segona tradició més antiga de Reus».