Imatge exterior del supermercat Mercadona de l'avinguda Marià Fortuny de Reus

Mercadona obre una nova botiga eficient a la ciutat de Reus

La companyia valenciana ha invertit 6,4 milions d'euros per posar en marxa un establiment a l'avinguda Marià Fortuny

Mercadona ha inaugurat aquest dilluns un nou supermercat eficient a l'avinguda Marià Fortuny de Reus. Aquesta nova botiga, que obre amb el nou model eficient que està implantant la cadena en tots els seus establiments, suposa el tancament del Mercadona que fins ara hi havia al carrer Cels Gomis i Mestre, ja que no s'adaptava «als estàndards de qualitat requerits actualment».

La inversió que ha realitzat la companyia valenciana en la nova botiga ha estat de 6,4 milions d'euros. En el seu arranjament hi han participat 40 proveïdors, que han ocupat més de 250 persones durant la fase d'obres. Tots els treballadors de l'establiment del carrer Cels Gomis i Mestre formen part de la plantilla del nou supermercat, que té 55 empleats.

Amb aquesta nova obertura a la capital del Baix Camp, ja són 24 els supermercats Mercadona de la demarcació de Tarragona —d'un total de 34— que disposen del nou model de botiga eficient.

Novetats en totes les seccions del supermercat

El nou model de botiga eficient que Mercadona està implantant ofereix novetats en totes les seccions. Així, hi ha una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi o una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, l'establiment de l'avinguda Marià Fortuny incorpora la secció 'A punt per Menjar', que ofereix fins a 35 plats preparats per emportar. Tot aquest menjar se serveix en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartró o el paper. El nou supermercat aposta per espais amplis i diàfans, amb passadissos més amplis.

L'horari d'obertura de la botiga reusenca és de dilluns a dissabte, de 9 a 21 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9 a 21.30 hores de juny a setembre (horari d’estiu).

Mesures en l'aspecte mediambiental

La nova botiga segueix el model implantat per Mercadona en els seus establiments sobre estalvi energètic, sent una botiga ecoeficient. Així, les noves mesures implantades permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional. Així mateix, a la coberta s'han instal·lat 500 m² de panells fotovoltaics que cobreixen gran part de la demanda elèctrica de l'establiment.

Entres altres actuacions, s'ha millorat l'aïllament tèrmic i acústic, amb nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

A les comarques tarragonines, Mercadona compta amb 1.650 treballadors i 34 supermercats, 24 dels quals ja són botiga eficient. A la ciutat de Reus, la companyia valenciana té cinc botigues, quatre de les quals ja estan adaptades al nou model.