Una exposició dels elements del mercat al Mercadal de Reus

El 'Mercat al Mercadal' torna a Reus en forma d'exposició al Mercat Central

Aquest 18 de juny alguns paradistes es caracteritzaran de l'època | Els actors del Bravium també representaran oficis

El 'Mercat al Mercadal' és un dels primers actes que s'organitzen per la Festa Major de Sant Pere a Reus. L'any 2019 s'arribava a la 20 edició d'aquest esdeveniment. Enguany, per segon any consecutiu, tampoc es podrà celebrar a causa de les restriccions per la Covid-19.

Tot i això, s'ha buscat una solució per portar tots aquells elements formaven part del 'Mercat al Mercadal'. L'Institut Municipal Reus Cultura, l'Associació de Venedors del Mercat Central i el Bravium Teatre l'han reconvertit i presenten una exposició  per fer-lo possible. 

El Mercat Central serà la seu on hi haurà quatre espais decorats. Hi haurà elements  i fotografies  antigues per recordar el 'Mercat al Mercadal', un homenatge al mercat que es feia a la plaça reusenca durant la primera meitat del segle XX.

L'exposició durarà fins al 30 de juny, l'endemà del dia de Sant Pere. A més, alguns dels paradistes del Mercat Central es caracteritzaran com si estiguessin venent en una parada al Mercadal. Aquesta performance serà aquest divendres 18 de juny. 

Així mateix, hi haurà actors del Bravium Teatre que interpretaran oficis de l'època a partir de les 11 del matí. La proposta està feta per recuperar l'ambientació del 'Mercat al Mercadal'.