Una parada del Mercat a l'Antiga a la plaça del Mercadal de Reus, envoltada de públic visitant

El Mercat a l'Antiga tornarà al Mercadal de Reus aquest dissabte

Aquest cap de setmana comencen els primers actes del programa de la Festa Major de Sant Pere

Els actes previs de la Festa Major de Sant Pere de Reus comencen aquest cap de setmana. Entre els més emblemàtics, el retorn del Mercat a l'Antiga, a la plaça del Mercadal. Una jornada a la qual també es tornaran a sumar els Xiquets de Reus amb els castells a l'antiga.

A partir de divendres, 10 de juny, a les sis de la tarda, els nanos Xiquet i Xiqueta repartiran el programa de Festa Major. Com cada any, ho faran des d'un cotxe antic fent el tomb de ravals, fins a arribar a la plaça del Mercadal. Pel que fa a dissabte, l'activitat començarà a dos quarts d'onze del matí al Pallol.

A la plaça d'Evarist Fàbregas tindrà lloc «Reus ciutat de contes: la Cucafera explica un conte». A les onze del matí hi haurà espectacle de titelles a la Biblioteca Pere Anguera. Davant de l'equipament, al carrer de Bernat de Torroja, durant tot el dia s'hi celebrarà la fira literària Epíleg.

Impulsada pel Casal Despertaferro, comptarà amb concerts, activitats i àpats populars. Començant a dos quarts d'una del migdia, amb l'actuació de The Penguins i el seu reggae per a xics. A dos quarts de tres hi haurà el dinar popular.

El Mercat a l'Antiga torna al Mercadal

A les cinc de la tarda, a la Palma, el Ball de Gitanes presentarà els nous vestits amb motiu del seu 40è aniversari. Novament en el marc de l'Epíleg, al carrer de Bernat de Torroja hi haurà una taula rodona sobre Joan Fuster amb Josep Lluís Carod Rovira, Isabel Vallet i Xavier Grasset. A les sis de la tarda, la plaça del Mercadal farà un salt enrere en el temps.

Tornarà el Mercat al Mercadal de la mà de Bravium Teatre, l'Associació de Paradistes del Mercat Central i l'Associació Amics del Cavall. L'any passat es va convertir en una exposició al Mercat Central. Va ser la manera de mantenir l'esperit de l'acte tot i no poder-lo celebrar com toca a causa de la pandèmia.

Enguany tornarà a la plaça del Mercadal, i els Xiquets de Reus posaran la cirereta a la jornada amb la Diada a l'Antiga. En el marc de l'aniversari del Ball de Gitanes, també a les sis de la tarda començarà la cercavila de la trobada. Des del carrer Llovera arrencaran els balls de gitanes de Tarragona, Sitges, la Selva del Camp, Vilafranca del Penedès i Reus.

La celebració culminarà a les nou amb un sopar popular a la Palma i una sessió de Dj. L'Epíleg haurà reprès la seva programació a les set de la tarda amb la representació teatral sobre Gabriel Ferrater a càrrec de la Gata Borda. A les nou del vespre hi haurà el sopar popular, al mateix carrer de Bernat de Torroja, i mitja hora més tard començarà el concert Fetitxe 13 i Xavi Sarrià.

El cap de setmana d'actes previs a la Festa Major de Sant Pere acabarà la tarda de diumenge, amb dos actes a les set. A la Palma hi haurà una nova sessió de Circ Llunar amb Sébastien Dethise, i a la plaça del Prim, concert de Sones de Pasión.