Augmenta l’interès dels visitants de Reus pel patrimoni cultural de la ciutat

Més de la meitat dels turistes són de fora de l'Estat espanyol i el Gaudí Centre és l'espai més visitat de Reus per aquests turistes

Les visites al patrimoni cultural de Reus s'han incrementat en un 11%  de mitjana entre els mesos de juny i juliol respecte al mateix període de l'any passat. L'Agència Reus Promoció creu que aquestes dades confirmen la  consolidació de Reus com una de les principals destinacions  de turisme cultural de la Costa Daurada, un posicionament que referma la línia de treball que s'està realitzant per diversificar el producte turístic de la ciutat. 

Reus Promoció seguirà treballant per atraure més visitants a Reus

La campanya d'estiu de Reus pretén augmentar el nombre de visitants a la ciutat i incrementar el seu temps d'estada, afavorint el retorn a la ciutat i les possibilitats de despesa. Anteriorment, Reus Promoció ja havia realitzat diferents accions de promoció amb l'objectiu de difondre els principals atractius turístics de la ciutat, entre les quals destaquen assistir a fires i promocions, millorar i diversificar el producte turístic, realitzar una campanya de comunicació dirigida a la consolidació de la marca 'Visit Reus!' i ampliar els punts d'atenció al visitant. 

Com que encara no es tenen les dades definitives de la campanya 'Visit Reus Summer' —que s'allargarà fins al 30 de setembre— Reus Promoció fa una valoració positiva de les dades de visitants d'aquests dos primers mesos de campanya. Cal destacar que, segons les dades,  l'augment més important es troba en la venda de les polseres Visit Reus que referma el treball que s'està realitzant des de l'Agència per millorar l'experiència de turisme cultural dels visitants de la ciutat. 

L'aplicació Visit Reus permet vincular-se amb la polsera turística | Jordi Olària
 

 

La polsera i l'aplicació ajuden a incrementar les visites a la ciutat

La polsera VisitReus ofereix, en un sol producte i a un preu reduït,  l'accés a cinc dels principals espais patrimonials que es poden visitar a Reus (Gaudí Centre, Pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, Campanar de l'Església Prioral de Sant Pere i els Museus de Reus d'Art i Història i Arqueològic). Així doncs, s'incrementen les possibilitats de visita a la ciutat i, per tant, el temps d'estada. La Polsera té una validesa de sis mesos des de la seva activació , la qual cosa afavoreix al retorn a la ciutat. 

Durant la campanya d'estiu s'han instal·lat 'displays'  als diferents equipaments culturals, comerços i establiments de restauració on s'apliquen les promocions amb l'objectiu d'incentivar als usuaris perquè es descarreguin l'aplicació, així com la visita als diferents espais. Amb la compra de la polsera,  s'obsequia al visitant amb un 'Welcome Pack'  que inclou una bossa VisitReus, material promocional i elements de marxandatge. 

Més de la meitat dels visitants són de fora de l'Estat espanyol

Pel que fa a la procedència dels usuaris  només un 2% és de Reus i un 28% de Catalunya (principalment de la demarcació de Barcelona), un 12% és de la resta de l'Estat espanyol (Comunitat Valenciana, Madrid i País Basc com a comunitats més destacades) i, finalment,  un 57% són d'altres països internacionals (Rússia i França, seguit de Regne Unit, Bèlgica i Holanda com a països més destacats). Pel que fa a l'edat dels visitants, un 66% són adults, un 17% sèniors, un 10% joves d'entre 8 i 15 anys i un 7% infants fins a 7 anys. 

Augmenta l’interès dels visitants de Reus pel patrimoni cultural de la ciutat
Imatge d'arxiu d'uns visitants del Gaudí Centre de Reus | Cedida
 

 

El Gaudí Centre és el més visitat de Reus

El Gaudí Centre segueix sent la porta d'entrada dels visitants de la ciutat i l'indret patrimonial més visitat dels que gestiona Reus Promoció.  Un total d'11.892 persones l'han visitat, xifra que representa un increment del 7% respecte al mateix període de l'any passat. En la línia dels darrers anys, el turista internacional és el que més s'incrementa durant el període estival  (un 10% més respecte al mateix període de l'any passat) i representa el 75% del total dels visitants al Gaudí Centre.

El turista rus segueix sent el més nombrós  i representa el 42% dels visitants internacionals. Durant aquests primers mesos de campanya estival, destaca l'increment dels visitants francesos amb un 26% més. Amb menys proporció  també es confirma l'augment de turistes holandesos, alemanys i britànics.

El Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata i el Campanar

Pel que fa a  l'Institut Pere Mata ha rebut un total de 1.444 visitants, una xifra que confirma la capacitat d’atracció d’aquest edifici modernista, amb un important increment de visitants ( un 27% més respecte a la mateixa època de l’estiu passat). Els visitants espanyols augmenten un 33% (destaquen els de la Comunitat Valenciana, País Basc i Madrid per aquest ordre). Els catalans han augmentat un 5% i els turistes internacionals ha pujat un 27%.  El turisme francès i el turisme rus (16%) continuen sent els més importants.

El Campanar de l'Església Prioral de Sant Pere ha rebut un total de 2.611 visitants, cosa que suposa un augment del 16% respecte a l’any passat. L'increment més destacat es dóna entre el públic internacional (que creus un 29% i representa el 71% del total de visitants a aquest espai). Per procedències, el públic més nombrós i que aquest any ha experimentat un increment més significatiu és el rus, seguit de francesos i britànics.

Imatge d'arxiu de les campanes del Campanar de Reus | Campaners de Reus

 

La Ruta del Modernisme 'Reus 1900' i l'Estació Enològica

La visita de la Ruta del Modernisme es realitza tots els dissabtes de l’any a les 11.30 hores des del juny del 2018 i s'està consolidant en l’oferta de turisme cultural de la ciutat.  La gran majoria (89%) de les persones que realitzen la ruta són catalans i aquesta activitat ha experimentat un augment del 25% respecte al mateix període de l'any passat.

Com a novetat, aquest estiu s'ha incorporat a l’oferta d’espais visitables del patrimoni de la ciutat l’Estació Enològica, amb l’espai de la «Casa del Vermut i el Vi», que té com a objectiu principal valorar la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i el vi, i destacar el valor patrimonial de l’Estació Enològica i la importància de la tasca que ha desenvolupat al llarg del temps, oferint informació al visitant sobre l'oferta enoturística de la ciutat i del territori.

Durant els mesos de juny i juliol un total de 198 persones han visitat aquest nou espai, que obre els divendres i dissabtes d’11.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 19.00 hores, i els diumenges i festius d’11.00 hores a 14.00 hores. Pel que fa a la procedència, un 56% dels visitants eren catalans, un 33% són internacionals (principalment russos) i un 11% estatal, destacant especialment el procedent del País Basc.

Casa Vermut Vi Reus
Imatge de la Casa del Vermut i del Vi de Reus | TarragonaDigital