S'han duplicat els 620 metres quadrats del que fins ara era només la sala d'oració.

La Mesquita de Reus inaugura l'ampliació de les instal·lacions

Permetrà a la comunitat ampliar i millorar l'oferta de cursos i activitats complementàries al culte | Suposa duplicar l'espai existent fins ara

La Mesquita Al Sunnah de Reus ha inaugurat, aquest dissabte, l'ampliació de les seves instal·lacions. La segona nau, que avui s'ha mostrat al públic, suposa duplicar els 620 metres quadrats del que fins ara era només la sala d'oració. Les noves instal·lacions suposen habilitar 5 sales per als cursos i tallers, una sala per prendre el te, un magatzem per integrar-se a la xarxa d'aprofitament d'aliments i una sala d'actes.

Les obres van començar el gener del 2018 i han culminat després de nou mesos. La inversió, d'uns 120.000 euros, s'ha obtingut, íntegrament, de les aportacions de la comunitat. Les activitats que fins ara es duien a terme adaptant la sala d'oració començaran a oferir-se, d'aquí a quinze o vint dies, a les noves instal·lacions.

S'han duplicat els 620 metres quadrats del que fins ara era només la sala d'oració.
La Mesquita de Reus ha inaugurat aquest dissabte, 28 de setembre, l'ampliació de les instal·lacions. | ÀNGEL ULLATE

 

Consolidar l'activitat i ampliar-la

«Ja teníem la Mesquita, però ens faltava un espai idoni per a les activitats complementàries al culte», explica Mohamed Said Badoui, portaveu de l'Associació Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca, responsables del temple. Aquestes activitats van des dels cursos d'àrab per als infants, que segueixen uns 250 alumnes, al repartiment de cistelles de Nadal per a persones vulnerables, així com xerrades i congressos.

Mohamed Said Badoui, portaveu de l'Associació Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca
Mohamed Said Badoui, portaveu de l'Associació Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca | ÀNGEL ULLATE

 

Ara, a més, es podrà ampliar l'oferta de cursos i serveis de la comunitat. Mohamed Said Badoui expoica que «teníem demanda de gent gran que volia aprendre castellà i català, i demanda de reforç escolar per a alumnes de secundària; crec que s'aniran fent activitats durant tota la setmana en un espai idoni i fixe». La comunitat també s'integrarà a la xarxa municipal d'aprofitament d'aliments, una possibilitat que ja havien parlat amb l'Ajuntament, i que havia quedat pendent de posar-se en marxa fins que tinguessin el lloc adequat per emmagatzemar-los.

  

A la inauguració de l'ampliació hi han assistir representants del departament d'Afers Religiosos de la Generalitat, del Consolat del Marroc, de diverses entitats locals, de l'Església catòlica de Reus i del govern u partits locals, com el PDECat, ERC, el PSC, Cs, la CUP, Ara Reus i Podem.

A la inauguració hi han assistit representants polítics tant a nivell municipal com català
A la inauguració hi han assistit representants polítics tant a nivell municipal com català | ÀNGEL ULLATE

També et pot interessar: