Imatge de la Carretillada del Ball de Diables de Reus a les portes del Santuari de Misericòrdia

Misericòrdia recupera, encara adaptats, els actes tradicionals

El Ball de Diables tornarà a fer la Baixada i la Carretillada | Els Xiquets de Reus tornaran a sortir al carrer abans de la Diada del Mercadal

El dia de la Mare de Déu de Misericòrdia recupera els actes tradicionals que l'any passat no es van celebrar. Encara amb mesures restrictives, el Ball de Diables tornarà a oferir la Baixada al Santuari i la Carretillada. El Seguici Festiu recuperarà el passeig com a escenari del 25 de setembre i els Xiquets de Reus es provaran a si mateixos després de la tornada als assajos.

Amb entrades, cadires i aforaments limitats, però els actes que l'any passat no es van celebrar en honor a la patrona tornaran a Misericòrdia. A les vuit del matí les matinades despertaran la ciutat celebrant el dia gran de les Festes de Misericòrdia. El Toc de Festa des del Campanar s'hi afegirà a les deu, i a les onze s'hi sumarà la solemne missa concelebrada oficiada per monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona.

A les dotze del migdia, el Seguici Festiu recuperarà la baixada pel passeig de Misericòrdia. L'espai s'ha convertit en un dels exemples més evidents de les mesures imposades arran de la pandèmia. Cadires i grades permetran seguir les actuacions a qui tingui entrada.

Per als que no, les tanques no impossibilitaran veure els Elements Festius de Reus baixar cap al Santuari. A la tarda s'intensificarà l'activitat, amb el rosari i la celebració de la missa a dos quarts de cinc. Quan acabi, i amb el relleu de públic a causa de limitacions d'aforament, l'Àliga de Reus oferirà el seu Ball Solemne a la patrona de la ciutat.

La cantada dels Goigs per part de l'Orfeó Reusenc, acompanyats per la Cobla Reus Jove, posarà punt final a la primera part d'actes tradicionals. El relleu l'agafarà el Ball de Diables a dos quarts de vuit del vespre. Enguany sí, membres de l'entitat i diables particulars tornaran a baixar pel passeig de Misericòrdia.

A dos quarts de deu de la nit seran els Xiquets de Reus qui prenguin el protagonisme. Poc després d'haver tornat als assajos, els de la camisa avellana tenen al cap la Diada del Mercadal. El tres d'octubre serà el retorn de les diades castelleres a la capital del Baix Camp, i la colla local farà la primera estrena aquesta nit a la rotonda del Santuari.

Quan acabin, el Drac i la Víbria faran les seves enceses i, tot seguit, la Carretillada del Ball de Diables tornarà a il·luminar la façana del Santuari de Misericòrdia. El castell de focs posterior servirà per acabar l'activitat tradicional, però el programa encara reserva un darrer acte. Els reusencs Koeman i la Terrasseta de Preixens posaran el punt final musical al dia de Misericòrdia des del Parc de la Festa.