Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juan Carlos Sánchez dCIDE Reus

El bagatge d'aquest mandat, principal reivindicació de dCIDE Reus

Juan Carlos Sánchez es presenta com «el dic de contenció contra el nacionalisme» | Carrega contra Pellicer i contra Cs

Juan Carlos Sánchez dCIDE Reus
Juan Carlos Sánchez, cap de llista de dCIDE Reus, durant el míting | Jordi Olària Gras

 

DCIDE Reus ha dut a terme, aquest dijous, el míting final de campanya a l'antic Hospital Sant Joan. S'hi ha aplegat un centenar de persones, bona part de les quals havien militat a Cs fins que el partit va provocar la greu crisi viscuda a l'agrupació local dels taronges. Juan Carlos Sánchez, cap de llista de dCIDE ha reivindicat, precisament, la feina feta durant quatre anys pel seu equip.

La mestra de cerimònies ha estat Pepa Labrador, número dos de la llista i companya de projecte de Sánchez des de la fundació de Cs. Labrador ha començat explicant els motius que han portat dCIDE a existir, una formació que es presenta com el centreesquerra espanyol. Ha carregat, principalment, contra «l'esquerra d'aquest país, que ha amagat la bandera».

Pepa Labrador Antonio Robles dCIDE Reus
Pepa Labrador ha presentat Antonio Robles | Jordi Olària Gras

 

L'arribada de dCIDE a la política

Ha afegit que «ha sigut la principal culpable, per acció o omissió, d'aquest nacionalisme que patim». Ha explicat que el partit es defineix de centre perquè busquen la moderació i el pacte amb la resta de forces. També en el sentit de ser d'esquerra «per buscar el bé comú, però sense demonitzar la dreta ni els seus votants i sentir-nos moralment superiors».

Encara ha tornat a insistir en l'atac al nacionalisme carregant contra els que els qualifiquen de feixistes. És el nacionalisme, afirma, qui ha acabat desembocant en moviments com el nazisme alemany o el feixisme italià. Seguidament ha passat la paraula a Antonio Robles, fundador de Cs que va sortir del partit pel desencant amb la formació que també han esgrimit els regidors reusencs els darrers tres mesos.

Pepa Labrador Antonio Robles dCIDE Reus
Imatge del míting de dCIDE a l'antic Hospital de Reus | Jordi Olària Gras

 

«És el portaveu nacional perquè és massa modest per dir-se president», ha assegurat Pepa Labrador. Robles ha volgut aixecar els ànims d'una sala i d'una militància ja motivada. Assegura que dins de dCIDE hi ha molt d'«entusiasme per què heu fet aquí a Reus». «A dCIDE volem fer una revolució mental», ha sentenciat, i s'ha mostrat convençut que la seva agrupació reusenca la durà a l'Ajuntament.

Igual que havia fet Labrador, Robles ha volgut deixar clar que són de centreesquerra, però que busquen l'acord amb altres forces. «A dCIDE no hi ha dogmes, l'esquerra no és sectària, és sectària l'esquerra que hi ha», ha sentenciat. El darrer en agafar el torn de paraula ha estat Juan Carlos Sánchez, que ho ha fet agraint, nom per nom, totes les persones de l'equip de campanya.

Antonio Robles, fundador i portaveu de dCIDE
Antonio Robles, fundador i portaveu de dCIDE | Jordi Olària Gras

 

L'equip del partit a Reus

Finalment s'ha reservat tres agraïments més, per a aquelles persones amb qui ha compartit projecte polític la darrera dècada, com Pepa Labrador, a qui ha qualificat de «referent» per a moltes de les persones de la sala. Especialment emotiu ha estat, també, l'agraïment cap a Cristina Fornós, assessora del grup municipal i responsable de comunicació també amb dCIDE.

«Ha fet pujar el nivell dels regidors», ha afirmat Sánchez, que també li ha reconegut la feina feta. Després del moment, visiblement emotiu, Sánchez ha entrat de ple en el míting en si. En la mateixa línia que Robles, ha volgut motivar la militància assegurant que «passi el que passi diumenge, ja hem guanyat, perquè més que un equip, som una família».

No s'ha estat de recordar-se de la seva sortida de Cs, i ha recordat que «fa tres mesos han intentat separar-nos, però no han pogut». Encara hi ha afegit que «no s'han adonat del seu error, perquè guanyarem en aquestes eleccions». Ha repartit, també, contra l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, del PDECat.

Juan Carlos Sánchez dCIDE Reus
Juan Carlos Sánchez, cap de llista de dCIDE Reus, durant el míting | Jordi Olària Gras

 

La línia de treball de dCIDE

Afirma que «està més ocupat construint una república que atenent la ciutadania», i ha assegurat que la candidatura que encapçala és l'única alternativa de centreesquerra per a la ciutat de Reus. Ho ha justificat amb cinc eixos programàtics que han de servir, assegura, per mantenir-los a l'Ajuntament gràcies, precisament, al bagatge dels darrers quatre anys.

En primer lloc, ha començat, «perquè som honrats i austers», i ha recordat la seva proposta de refer el pressupost municipal per adequar-lo a les necessitats reals de la ciutadania. Ha recordat que han retornat 31.000 euros a l'Ajuntament provinents del que havien ingressat com a grup municipal i no havien gastat durant el mandat; «som els primers, en 40 anys!», ha destacat.

Ha reiterat la seva defensa de la neutralitat de les institucions i de l'espai públic, així com la seva aposta «per la integració i la dignificació dels barris». Per aconseguir-ho, ha recordat, van presentar una moció perquè es convoqués la plaça de cap de la Guàrdia Urbana, una figura necessària, assegura, per planificar una línia d'actuació que pugui acabar amb les ocupacions i les connexions de llum il·legals.

Pepa Labrador dCIDE Reus
Imatge del parlament de Pepa Labrador al míting de dCIDE | Jordi Olària Gras

 

La quarta línia d'actuació de dCIDE se centra en l'economia i en potenciar tant el comerç local com l'atracció de grans empreses «perquè els reusencs puguem arribar a final de mes». Per últim, el replantejament de les polítiques socials que, ara mateix, afirma, no són prou útils i eficients. El darrer tram del míting ha tornat a servir per reivindicar la feina feta a l'Ajuntament sota les sigles de Cs.

«Encara que altres es vulguin apropiar de la nostra feina, l'hem fet nosaltres», ha reivindicat. Des de les denúncies als jutjats fins a les trobades amb entitats i veïns dels barris de la ciutat. En un altre àmbit, «hem sigut el dic de contenció contra l'avenç del nacionalisme», i ha acabat emulant el seu eslògan electoral —'fets, no promeses'— sentenciant que «som el que hem fet, no el que proclamem».