Imatge dels dos activistes expulsats d'Espanya a Casablanca

Mohamed Said Badaoui titlla «d'injustes» les acusacions de la Policia Nacional

La plataforma de suport ha convocat actes de protesta contra la deportació de l'activista reusenc

Els activistes Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, expulsats d'Espanya aquest dissabte, ja estan al Marroc, concretament a Casablanca, on van arribar després d'un viatge per carretera des de Barcelona a Madrid i un trajecte posterior en avió des de capital espanyola fins a la ciutat marroquina. En un vídeo penjat a la xarxa social Instagram, l'activista reusenc ha informat que acabaven de sortir de les dependències de la policia del Marroc.

En aquest sentit, en les imatges penjades a Instagram, Badaoui ha lloat la tasca de la policia marroquina, assegurant que «el tracte ha estat exemplar i molt cordial, tot i les injustes denúncies de la Policia Nacional vers nosaltres». A Casablanca, després de sortir de la comissaria, l'activista s'ha retrobat amb la seva mare, en un moment que ha definit com «l'alegria més gran en molts dies».

El viatge des de Madrid i fins a Casablanca, segons ha explicat Badaoui, van fer-lo «en un avió totalment per a nosaltres dos, perquè vegeu el que han fet per fer el possible per expulsar-nos». Cal recordar que l'origen de l'expulsió d'Espanya d'ambdós activistes va ser una denúncia de la Comissaria General d'Informació per «radicalisme ideològic» i «difusió de postulats radicals progihadistes».

Mobilitzacions de suport als activistes deportats

Després de confirmar-se la deportació de Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, han arribat diverses mostres de suport a la seva situació des de diversos àmbits de la societat. En aquest sentit, de cara als pròxims dies s'han proposat diverses mobilitzacions per protestar contra aquesta actuació des del grup de suport als dos activistes.

Així, el primer acte es farà aquest mateix dilluns amb una concentració a Vilanova i la Geltrú, població on durant 20 anys ha residit Amarouch Azbir. L'endemà dimarts, a les 19 hores hi haurà una concentració davant la Subdelegació del govern espanyol a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona.

Dimecres, a les 19.30 hores, s'ha convocat una manifestació que sortirà des de la plaça Mercadal i que acabarà a la comissaria de la Policia Nacional de Reus. Finalment, dijous, se celebrarà una concentració a Barcelona.