Montserrat Caelles

Montserrat Caelles puja fins al quart lloc de la llista de Junts per Reus

Ocupava la setena posició ara fa quatre anys | Es consolida com a persona de confiança de Carles Pellicer

Junts per Reus segueix avançant, amb comptagotes, cap a la presentació final de la llista electoral per a les eleccions municipals. Aquest dijous s'ha conegut un nom més de la papereta, el de Montserrat Caelles, que ocuparà la quarta plaça. La llista del PDECat i de l'actual alcalde, Carles Pellicer se seguirà donant a conèixer persona per persona, almenys pel que fa a les primeres places. El següent lloc, de fet, és una incògnita; a priori no serà cap dels actuals regidors, però sí un home per ajustar-se a la llei de paritat electoral.

Carles Pellicer i Montserrat Caelles
Caelles ocupava la setena posició ara fa quatre anys i es consolida com a persona de confiança de Pellicer | Jordi Olària

Elogis creuats i obra de govern

Carles Pellicer ha presentat Montserrat Caelles explicant que la va conèixer fa poc més de quatre anys, abans de les eleccions municipals del 2015. El cap de llista de Junts per Reus ha elogiat la «personalitat desbordant» de Caelles. L'ha definit com una «excel·lent relacions públiques, que l'ha portat a ser una excel·lent ambaixadora de la ciutat».

Caelles ha agraït els elogis de l'alcalde de Reus, i els ha retornat afirmant que havien aconseguit tenir una gran entesa en el govern municipal. La regidora de Cultura i de Projecció de Ciutat ha tret pit de la tasca feta en aquestes dues àrees durant el mandat. Ha afirmat que «el nom de Reus brilla amb força com una de les principals capitals culturals del nostre país; hem fet cultura». Ha afegit que, els integrants de Junts per Reus, «tenim un projecte cultural ambiciós, i junts el farem possible»; en l'àmbit comercial ha sentenciat que «Reus ha sigut i continua sent referent comercial; necessitem un comerç fort, i a Junts per Reus, el comerç és una prioritat».

Caelles va arribar a l'Ajuntament des de la setena plaça de la CiU de fa quatre anys; originària i coneixedora del teixit comercial local, se la va col·locar al capdavant de l'àrea, a la qual es va sumar turisme per crear la regidoria de Projecció de Ciutat. A les seves mans també va caure Cultura, que ha vinculat estretament a l'estratègia promocional i turística de Reus. La quarta plaça a la llista electoral la confirma com una persona de confiança de Carles Pellicer

Presentació Montserrat Caelles
Carles Pellicer ha presentat la número 4 de la llista a la plaça Prim | Jordi Olària

 

El simbolisme dels actes de Junts per Reus

La presentació pública de Montserrat Caelles com a número quatre de Junts per Reus, una possibilitat que ja s'apuntava amb força fa uns dies, s'ha fet a la plaça del Prim. L'actual regidora de Cultura i de Projecció de Ciutat ha fet incís en el seu pas per aquestes dues àrees. L'acte en si, de fet, ja ha estat lleugerament diferent dels dos que s'havien fet fins ara. La presentació de Montserrat Vilella a la plaça de la Llibertat, i la de Teresa Pallarès a la del Castell van consistir en una intervenció de l'alcalde seguida del discurs de la candidata.

En aquest cas, a més, també hi ha hagut una actuació musical per remarcar una de les responsabilitats que Caelles ha tingut al govern. També el simbolisme de l'espai s'ha mantingut. Vilella es va presentar davant les quatre columnes del Kursaal —que ella va referenciar emulant la senyera—; Pallarès es va anunciar a la plaça del Castell, plaça on hi ha la seu del PSC, partit pel qual havia estat regidora a l'Ajuntament de Reus. En el cas de Caelles l'escenari ha estat la plaça del Prim, amb el Teatre Fortuny de fons, una de les icones de l'activitat cultural de la ciutat.

Jordi Folck Montserrat Caelles
Jordi Folck ha elogiat la tasca feta en l'àmbit cultural de Reus | Jordi Olària Gras

 

Literatura i música acompanyen la presentació de Montserrat Caelles

La presentació ha comptat, també, amb la participació del polifacètic escriptor Jordi Folck, que ha elogiat molt la tasca feta en matèria cultural des de l'Ajuntament de Reus i sota la responsabilitat de Montserrat Caelles. Folck ha posat, d'exemple principal, la Capital de la Cultura Catalana. A la tarima de la presentació d'aquest dijous també hi ha pujat Joan Masdéu, que amb la seva coneguda cançó 'Reus' ha clos l'acte de la plaça del Prim.

Joan Masdéu Junts per Reus
L'actuació de Joan Masdéu ha clos la presentació de Caelles | Jordi Olària Gras