Carles Pellicer i Montserrat Vilella.

Montserrat Vilella, número 2 de Junts per Reus a les eleccions municipals

Tant ella com Carles Pellicer, cap de llista, admeten discrepàncies entre ells i les presenten com un actiu de la candidatura

 

Montserrat Vilella serà la número dos de Carles Pellicer a les eleccions municipals. La candidatura de Junts per Reus l'ha presentat aquest dimarts a la tarda, fent efectiu un anunci que no representa cap canvi respecte a la situació actual. Vilella, portaveu del PDECat a l'Ajuntament de Reus, és regidora de Benestar Social i ocuparà el mateix lloc de la llista electoral que ara fa quatre anys.

 

Les discrepàncies entre Pellicer i Vilella com un actiu

Tant el cap de llista, Carles Pellicer, com la número dos, Montserrat Vilella, han admès que hi ha discrepàncies entre ells. «No hi estic sempre 100 % d'acord», ha dit l'actual alcalde; «opinions lleugerament diferents però no oposades» les ha definit l'actual regidora de Benestar Social. Segons tots dos és una mostra de la filosofia amb la qual el PDECat està teixint la llista electoral de Junts per Reus, buscant persones que no estiguin d'acord en tot excepte, asseguren, en treballar per a la ciutat.

Les discrepàncies principals són en l'aspecte independentista. Pellicer ha admès que Vilella «vol la independència i la vol ja; jo crec que, si l'Estat no ens deixa cap més sortida, sí que l'única solució acabarà sent la independència, però vull que es pugui votar». Pellicer ha recordat la seva imputació arran de l'1-O, i ha sentenciat que «sóc i vull continuar sent l'alcalde de l'1 d'Octubre», una definició que ha repetit la número dos, i a la qual ha afegit que «no tots els alcaldes i alcaldesses ho poden dir».

Junts per Reus Carles Pellicer Montserrat Vilella
Carles Pellicer durant la presentació de Montserrat Vilella com a número dos de la llista | Jordi Olària Gras

 

El PDECat vol mantenir la filosofia de Junts pel Sí

El cap de llista ha elogiat Montserrat Vilella durant la seva presentació oficial aquesta tarda qualificant-la d'una dona «valenta, intel·ligent, treballadora i bona persona», i durant el seu torn de paraula, ella ha volgut recordar que, a la mateixa plaça de la Llibertat on s'ha fet l'acte d'aquest dimarts, s'hi va fer el darrer míting de Junts pel Sí —sigles anteriors a les de Junts per Catalunya—. Ha mantingut, de fet, que és amb la mateixa filosofia que el PDECat de Reus està construint la llista municipal; «si una llista plural té sentit quan parlem de país, més en té quan parlem de ciutat», ha sentenciat.

L'acte, d'una mitja hora de durada i amb una cinquantena de persones entre el públic, l'han presidit les imatges corporatives de Junts per Reus i Pellicer Reus 2019, les dues marques electorals amb les quals farà precampanya l'equip de Carles Pellicer. El color predominant no és el blau del PDECat, sinó el blanc, un color que, segons s'explica des de la mateixa candidatura, vol representar la unió, el diàleg.

Montserrat Vilella Junts per Reus
Montserrat Vilella durant el seu discurs de presentació | Jordi Olària Gras

 

L'efecte Crida, esquivat

Amb la presentació de Montserrat Vilella com a número dos de Junts per Reus es tanca la porta a una possible ingerència de La Crida a l'entorn neoconvergent de la capital del Baix Camp. L'actual regidora de Benestar Social ha estat la cara pública del PDECat que més s'ha significat en el moviment polític liderat pel president Puigdemont.

Alguns rumors i especulacions, de fet, la situaven fora o, com a mínim, en posicions menys destacades d'aquesta proposta electoral precisament per aquest fet. Finalment, la mateixa Montserrat Vilella hi ha fet referència. Ha recordat que forma part de La Crida «com molta altra gent de Reus», però no han seguit el mateix camí totes les persones que, avui, formen el grup municipal del PDECat, com l'alcalde mateix, ha dit, que no s'hi ha involucrat.