Representants del gremi de Forners visitant el president Torra

Mor Joan Cabré, històric forner de Reus

Ha traspassat aquesta matinada

Joan Cabré, del Forn Cabré de Reus, ha mort la matinada d'aquest dimecres, 13 de maig, segons ha transcendit, d'un infart. Era president de la Federació Provincial de Forners Artesans de les Comarques de Tarragona i també del gremi de Forners de Reus i comarques, que abraça més enllà del Baix Camp.

Segons s'ha pogut saber, Joan Cabré ha traspassat aquesta matinada després de patir un infart a l'obrador del seu forn, a la cantonada del carrer Ample i la plaça del Víctor. Entre altres fites, i en la lluita per garantir el futur del sector, havia ideat el pa Mestral.

Forner amb molt de bagatge, Joan Cabré havia capitanejat el gremi tarragoní del ram i el de Reus i comarques, que representa no només el Baix Camp, sinó bona part de les comarques meridionals, una àrea similar a la que abraça la Cambra de Comerç de Reus.

Era el representant d'aquestes comarques al gremi català de forners, i en clau local membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus com a representant del gremi. Tal com explicava ell mateix, feia temps que havia deixat la seva presència assídua a l'obrador i a la botiga, i estava duent a terme un traspàs progressiu del negoci cap al seu fill.

Representants del gremi de Forners visitant el president Torra
Joan Cabré, a la dreta, ha traspassat aquesta matinada | Facebook / Xavier Pàmies

Condols a les xarxes

Un dels companys de professió de Joan Cabré que ha volgut retre-li homenatge ha estat Xavier Pàmies, del Forn Sistaré, qui ha comunicat la notícia a les xarxes socials amb un escrit que conclou «de ben segur que sempre et tindrem present i intentarem que el teu llegat i projectes reeixeixin i siguin llavor d'un món millor. Fins sempre Joan».

Entitats menys vinculades al sector, però sí implicades en la vida social de Reus també s'hi han referit, com el Bou de Reus, que ha volgut mostrar el seu condol a familiars i amics.