Reymin Jiménez, amb la camisa dels Xiquets de Reus, com a integrant d'un pilar

Consternació al món casteller per la mort sobtada de Reymin Jiménez amb només 28 anys

Conegut casteller dels Xiquets de Reus, ha traspassat aquest dijous a la nit

Commoció i dol als Xiquets de Reus, i a la ciutat i el món casteller en general, per la mort sobtada del jove de 28 anys Reymin Jiménez Franco. El noi era un conegut integrant de la colla de la camisa avellana, i ha traspassat aquest dijous a la nit de manera sobtada. A hores d'ara es desconeixen les circumstàncies de la defunció.

Algunes informacions apunten que s'hauria produït a l'Hospital Sant Joan de Reus, quan el jove hauria anat a urgències en trobar-se malament. La notícia ha suposat un cop molt dur per a la colla castellera dels Xiquets de Reus. També per al món casteller, on era conegut per la seva implicació amb la colla, i a la ciutat en general, especialment a l'àmbit de la cultura popular.

La colla ho ha fet públic durant el matí, rebent constants mostres de condol i de suport. Reymin Jiménez feia gairebé vint anys que era membre dels Xiquets de Reus. Havia ocupat, els darrers anys, càrrecs com el de cap de canalla, i estava notablement implicat amb l'entitat.

Nascut a la República Dominicana, havia arribat a Reus quan tenia sis anys, i havia descobert els castells al cap de poc. A l'escola, durant un taller casteller, va quedar captivat i va decidir entrar a formar part dels Xiquets de Reus. Aleshores tenia nou anys, i la seva participació en la colla ha sigut constant, i l'any 2017 va arribar a ser cap de la canalla.

La colla ha suspès totes les activitats previstes fins a nou avís, una mesura que, a priori, afecta l'assaig d'aquest mateix divendres. També a les activitats programades per aquest dissabte, quan havien d'aixecar pilars al migdia al Casal Despertaferro. A la tarda havien de participar en la diada de Sant Isidre, davant del local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.