Una de les fotografies que es podran veure a la mostra 'Un tomb per Reus', de Tino Taltavull

La mostra 'Un tomb per Reus', del fotògraf Tino Taltavull, fins a l'1 de febrer a Cal Massó

Són dotze instantànies analògiques, en blanc i negre, que repassen la quotidianitat reusenca a través de moments únics, mutants, que mai més seran iguals

Fins a dotze instantànies del fotògraf maonès Tino Taltavull es poden veure, fins al dia 1 de febrer, al Centre d’Art Cal Massó de Reus. La mostra, anomenada ‘Un tomb per Reus’, està conformada per diverses imatges analògiques, en blanc i negre, i revelades per ell mateix, que mostren la ciutat de Reus a través d’una mirada quotidiana, d’instants únics i mutants, que mai més seran iguals; un carrer, un edifici... o la mirada d’un nen.

Tino Taltavull Olives, nascut a Maó, Menorca, l’any 1948, va iniciar el seu camí en la fotografia d’adolescent, acompanyat d’una càmera Instamatic, l'històric model de Kodak. A principis dels anys setanta, recentment arribat a Reus, va entrar a formar part de la coneguda Agrupació Fotogràfica de Reus.

 

De Pentax a Nikon, fins a la Leica

Al llarg dels anys, Taltavull ha anat canviant de màquina, adaptant el seu ull als diferents ginys fotogràfics i passant per càmeres Pentax o Nikon i arribant, actualment, a la Leica. Tino Taltavull ha participat —essent guardonat, en algunes ocasions— en diversos concursos fotogràfics, com el Concurs Fotogràfic Aplec Baix Camp (1983, 1990 i 1991), el concurs de la Festa Major de Marçà (1978) o el Concurs Fotogràfic de Setmana Santa de la Selva del Camp (1976).

Més recentment, el fotògraf ha exposat també en diferents espais de les nostres comarques, com ara el Museu d’Art i Història de Reus (2018), la reusenca Sala Santa Llúcia (2010) o els ajuntaments de Salou i Cambrils (2010). L’exposició 'Un tomb per Reus' es podrà veure fins a l’1 de febrer, de dimecres a dissabte de 18.00 a 22.00 hores, a la Cafeteria de Cal Massó (carrer de Sant Celestí, davant del número 19).

També et pot interessar