Una multa a un gos enfronta un veí de Reus amb l'Ajuntament

El propietari del gos ha fet una petició a Change.org al considerar la sanció de més de 2.000 euros «totalment injusta»

El propietari d'un gos, veí de Reus, ha posat en marxa una campanya a la plataforma Change.org per tal que l'Ajuntament de Reus li retiri una multa per la tinença del seu gos que es diu Rocky, de tipus Staffordshire Bull Terrier, catalogat com a perillós, que considera «injusta».

El propietari del gos Rocky considera que la multa imposada per la tinença del seu gos és injusta

Els fets van tenir lloc fa cosa d'un any, quan el fill del propietari de Rocky passejava pel carrer el gos i la Guàrdia Urbana li va ordenar que presentés els papers de la tinença d'un tipus de gos categoritzat com a potencialment perillós. Segons la versió del propietari, va presentar la documentació a l'Ajuntament i li van assegurar que el fill no calia que la tingués també, que com a nucli familiar els hi servia amb la del pare. Malgrat això, el problema arriba fa poc, quan després d'un any, els arriba una multa de més de 2.000 euros a causa d'una denúncia de medi ambient.

Alfonso Biscarri, propietari de Rocky, considera «injusta o totalment il·legal» aquesta sanció, ja que l'Ajuntament no coneix aquesta situació ni hi ha una denúncia prèvia de la Guàrdia Urbana per tal de recórrer. L'home s'ampara que la llei diu que hi ha 20 dies per arreglar els papers si t'agafen amb un gos potencialment perillós i d'haver estat així, garanteix que el seu fill hauria tingut una nova llicència per a ell.

Asseguren que tant ell com la seva dona tenen tota la reglamentació del gos; xip, cens, cartilla o carnet de gos potencialment perillós i que ara veuen amb impotència haver de pagar una multa injusta, quan hi ha propietaris de gossos que els porten lliures pel carrer o sense morrió.

Més de 2.000 firmes per retirar la multa de l'Ajuntament de Reus al gos Rocky

Malgrat la seva indignació, Biscarri va decidir pagar la multa de cop, perquè no els hi permetien pagar-la fraccionada sense comissió i per evitar que els interessos pugessin. «Em sento un assassí o un violador, però al final tot se sap i a Reus perdràs tu, Carles Pellicer», comenta el propietari, que pretén continuar amb la lluita tot i haver pagat la sanció.

El resguard del pagament de la multa de Rocky
El resguard del pagament de la multa de Rocky | Facebook

 

Biscarri va començar aleshores una campanya a la plataforma Change.org per tal d'aconseguir que la multa a Rocky no anés endavant i ja ha aconseguit 2.753 firmes per ajudar-lo en el seu objectiu contra l'Ajuntament de Reus.