Un agent de la Guàrdia urbana de Reus en un control a la ciutat

Prop de 80 multes a bicis i patinets en una setmana a Reus, un 33% menys que al gener

La Guàrdia Urbana de Reus ha dut a terme una campanya específica de «control i vigilància de bicicletes i patinets elèctrics»

La setmana passada, la Guàrdia Urbana de Reus va dur a terme una campanya específica de «control i vigilància de bicicletes i patinets elèctrics». Entre el dilluns 9 i el diumenge 15 de maig, el cos policial reusenc va aixecar 77 actes, una xifra un 33% inferior a la darrera campanya d'aquesta mena. Es va fer la setmana del 10 al 16 de gener d'enguany i va acabar amb 115 denúncies.

Aquestes campanyes es fan, segons detallen des del govern local, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit. La policia reusenca atribueix el descens de les dades de denúncies «a les accions de formació i realització d'educació viària que fa amb els alumnes dels instituts de la ciutat». També «a les actuacions de vigilància i seguiment d'aquests vehicles».

La principal davallada s'ha detectat a les infraccions per conduir per la vorera i per zones per a vianants. Les dades que ha fet públiques la policia local detallen la gran majoria d'actes aixecades entre dilluns i diumenge passat. Indiquen que el mes de gener es van denunciar 87 usuaris que circulaven per la vorera o per zones per a vianants, i aquesta setmana passada, 54, un 38% menys.

Tres d'aquestes actes es van aixecar a usuaris de bicicletes, mentre que les 51 restants, a usuaris de patinets elèctrics. De la resta d'actes aixecades, la que més s'ha repetit, amb set denúncies, és la de circular amb més persones del permès a sobre d'un patinet elèctric. Per darrere queden les sis sancions per conduir de nit sense llum ni roba reflectant, quatre a patinets i dues a bicicletes.

Segueixen la llista les cinc sancions per conduir en sentit contrari, tres amb patinet i dues amb bicicleta. La completen dues actes per anar amb patinet elèctric amb uns auriculars connectats i una per donar positiu en consum d'alcohol conduint un patinet. Deu de les 77 denúncies fetes han sigut a menors d'edat.

Malgrat que actualment no és obligatori, des de la policia reusenca es recomana l'ús del casc. De fet recorden que serà obligatori tan bon punt ho aprovi la Dirección General de Tráfico i, per tant, passi a ser normativa estatal. Campanyes com les de la setmana passada es fan específicament centrades en patinets elèctrics i bicicletes. Així doncs, no es comparen amb les actes o denúncies imposades a conductors d'altres vehicles, com motos o cotxes.