Una haima muntada al Parc de Sant Jordi de Reus i acordonada amb cinta

Preparen el Parc de Sant Jordi de Reus perquè els patges reials recullin les cartes

Sense arribar a l'envergadura del campament reial de l'any passat, l'espai es podrà visitar durant tres dies

Els operatius municipals ja estan preparant el campament de Reus des d'on es recolliran les cartes als Reis d'Orient. Des d'aquest dilluns, 27 de desembre, els accessos al Parc de Sant Jordi queden alterats perquè es pugui fer el muntatge de manera adequada. Un exemple d'aquesta afectació són la zona de jocs infantils i la d'esbarjo per a gossos.

Per accedir a aquests dos espais s'haurà de fer des del carrer de Gaudí o des de la plaça de l'Univers, tocant al centre comercial. El muntatge del campament dels patges es farà durant el que queda d'any per deixar-ho tot a punt per al dia 2 de gener. Entre aquest diumenge vinent i el dimarts, 4 de gener, la canalla podrà visitar l'espai per donar als patges reials la carta per a Ses Majestats.

El Parc de Sant Jordi obrirà de deu del matí a una del migdia i de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre. No caldrà reserva prèvia per accedir-hi, i si cal es faran cues a l'entrada per organitzar l'entrada dels visitants. S'habilitarà un recorregut per evitar que els grups es creuin dins del recinte.

L'entrada es farà des de la porta de la plaça de la Llibertat, i se sortirà per la plaça d'Anton Borrell. Tant a la cua, abans d'entrar, com a l'interior del parc serà obligatori portar la mascareta posada. Els grups per entrar també s'organitzaran per evitar aglomeracions dins de l'espai.

Tot i que la recollida de cartes es farà del 2 al 4 de gener, els patges reials arribaran dies abans a Reus. Serà aquest dimecres, 29 de desembre, a la tarda. A les sis saludaran la ciutadania des del balcó de la Casa Rull i començaran una cercavila pels carrers de la ciutat.

L'endemà, dijous 30 de desembre, repetiran la cercavila a les onze del matí i a les sis de la tarda. La recta final de l'any, a més, compta amb altres activitats habituals de l'agenda cultural reusenca. La primera, l'intent d'enlairament del Speteck, el coet de l'Agència Reusenca Espa(e)cial.

Serà dimarts, 28 de desembre, a un quart de vuit del vespre pels carrers de la ciutat. L'entitat ja ha confirmat que els seus membres estan «més preparats que mai». Divendres, 31 de desembre, dos actes posaran punt final al 2021 reusenc.

A les 10 del matí començarà la cercavila de l'Home dels Nassos, que acabarà a les dotze del migdia amb la salutació des del balcó de l'Ajuntament. A les onze del matí, pels carrers de la ciutat, el Ball dels Dotze Mesos farà la seva actuació anual per acomiadar l'any.