Imatge d'una visita guiada a l'exposició «Roseta Mauri, el valor de l'esforç»

El Museu de Reus ofereix 180 entrades gratuïtes en visites guiades a les seves exposicions

Es podran veure fins a cinc mostres artístiques diferents

Els Museus de Reus de l’Institut Municipal Reus Cultura continuarà oferint les visites guiades gratuïtes dels dissabtes  durant el primer semestre del 2020. En total, són 180 entrades gratuïtes que s’ofereixen al públic que vulgui assistir a les exposicions en aquestes visites especials que s’oferten a partir de les 12.00 hores del migdia.

El  calendari d’exposicions ofertades és el següent:

Dissabte, 18 de gener i Dissabte, 30 de maig

‘Negre sobre blanc, la col·lecció de dibuixos del Museu’. Aquesta és una exposició que vol donar a conèixer la rica i nombrosa col·lecció de dibuixos del Museu

Dissabte, 8 de febrer i Dissabte, 9 de maig

‘Raval Santa Anna, 59: un banc de tresors’, fa caminar el visitant per un itinerari per l’edifici on s’explica la funció per la qual es va construir la casa, es presenta la figura de l’arquitecte Pere Caselles i es visiten espais que no estan oberts al públic, entre d’altres.

Dissabte, 29 de febrer i Dissabte, 20 de juny

‘Coses de Reus’ ocupa la sala central de l’espai de la plaça de la Llibertat on, a través de peces del fons històric i etnogràfic del museu, el públic s’apropa a la història de Reus

Dissabte, 7 de març i Dissabte, 13 de juny

‘Verges, santes i altres dones del museu’ recorre diversos espais del museu de la plaça de la Llibertat on es reflexiona sobre el concepte de dona com a construcció social, cultural i històrica a la vegada que es torna a mirar les obres del museu com a font documental nova per creat un relat més complert de la nostra història.

Imatge d'arxiu d'una exposició al Museu de Reus | Redacció

Dissabte, 4 d’abril

‘Reus i els seus artistes: 1850-1939’ és una experiència per gaudir els pintors i escultors més significatius del període 1850-1939 i per poder analitzar l’evolució de les arts a Reus a través de les obres exposades.

Visites al Refugi antiaeri de la Patacada i a la Bòbila Sugranyes

Els Museus de Reus, a més a més, també ofereixen durant el mateix període de temps les visites guiades al Refugi antiaeri de la Patacada i a la Bòbila Sugranyes. Aquesta última s'obrirà al públic, amb la corresponent entrada, el primer dimecres de cada mes entre el febrer i el juny a les cinc de la tarda. El Refugi, en canvi, ho farà el primer dimecres de mes entre gener i juny a dos quarts de sis, però també el tercer o quart dissabte entre gener i maig. El preu de les entrades és de tres euros per al públic general i de dos euros per a l'entrada reduïda, com en el cas d'estudiants o majors de 65 anys.

Imatge del refugi antiaeri de la Patacada. | Redacció

Les entrades es poden adquirir a través de la plataforma digital de Reus Cultura o a la recepció del Museu de Reus del raval de Santa Anna, obert de dimarts a dissabte de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores. En el cas del refugi s'han programat visites entre setmana i en cap de setmana per intentar atendre les demandes de diferents perfils de públic. Hi ha vint places disponibles per a cada visita a cadascun dels dos espais i les visites s'organitzen les dates següents:

Pel que fa al refugi antiaeri de la plaça de la Patacada, el dijous 2 de gener i els dimecres 5 de febrer, 4 de març, 1 d'abril, 6 de maig i 3 de juny a dos quarts de sis de la tarda. Els dissabtes 25 de gener, 15 de febrer, 21 de març, 18 d'abril i 23 de maig a les 12 del migdia. Pel que fa a la Bòbila Sugranyes, els dimecres 5 de febrer, 4 de març, 1 d'abril, 6 de maig i 3 de juny a les cinc de la tarda.