Imatge de l'exposició 'Mirant l'altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus'

El Museu de Reus proposa dues noves exposicions al raval de Santa Anna

S'inauguraran el pròxim 4 de març

El Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus, ubicat número 59 del raval de Santa Anna, proposa dues noves exposicions: 'Mirant l'altre. Les imatges de la diversitat del Museu de Reus' i 'Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina, 1931-1939'. Les dues mostres obriran al públic a partir del pròxim 4 de març.

La primera, 'Mirant l'altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus', romandrà oberta fins a finals de 2021 i proposa, a partir de les col·leccions del Museu, un espai de reflexió sobre el jo, el nosaltres i els altres. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que aquesta exposició «ens convida a reflexionar sobre el jo, el nosaltres, les identitats des de la mirada d'artistes, viatgers, soldats i colonialistes, així com des dels tòpics folklòrics i socials. A partir de la riquesa de les col·leccions del Museu, que reflecteixen la nostra complexitat, l’exposició ofereix un espai de reflexió. Els objectes ens mostren les diferents mirades sobre els altres i sobre les relacions humanes, per tal d’ajudar-nos a acceptar la diferència».

Pel que fa a la segona exposició, 'Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina, 1931-1939', romandrà oberta a la planta baixa del museu fins al 30 d'abril i vol destacar la representació de la figura femenina en la propaganda política i social editada per diferents institucions i organitzacions catalanes durant el període 1931-1939. Daniel Recasens ha remarcat que «els cartells, una mena de crits de paret, van ser un recurs de propaganda de màxima difusió que, juntament amb la ràdio, la premsa escrita i el cinema, van configurar l’opinió de l'època i que avui ens ajuden a recuperar la memòria històrica».

El mateix de la inauguració, el 4 de març, es farà conferència inaugural a carrer de l’antropòleg i professor universitari Manuel Delgado Ruiz. Les persones que vulguin assistir-hi han de reservar invitacions al web www.museudereus.cat, tot i que també es podrà seguir de manera virtual.

Paral·lelament, estan previstes diverses activitats gratuïtes vinculades a les exposicions, com ara conferències, visites guiades o tallers escolars i familiars. Pròximament es podrà fer la reserva prèvia per aquestes activitats a través de la pàgina web del Museu de Reus.