Imatge d'un cotxe de la Guàrdia Urbana de Reus amb la sirena encesa

Nadal mogut per a la Guàrdia Urbana a Reus: Gent saltant-se el confinament i 1 detingut

La nit de dissabte a diumenge va obligar a la policia local de la capital del Baix Camp a actuar en diversos punts de la ciutat

Aquesta setmana, la lluita contra el coronavirus a Catalunya ha viscut un gir important. Per tal de combatre la sisena onada de la pandèmia, el Govern ha decidit reactivar algunes restriccions que molta gent pensava que ja no es tornaria a aplicar. El fet que la nova variant Òmicron sigui altament contagiosa ha provocat que la Generalitat, amb la llum verda del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, hagi tornat a aplicar mesures contundents. Les més destacades, la limitació d'aforament en establiments i de número persones en reunions socials i el retorn del toc de queda.

Diverses actuacions de la Guàrdia Urbana de Reus

Aquest ha estat el primer cap de setmana des de l'entrada en vigor del nou paquet de mesures restrictives. Un cap de setmana, a més, marcat per la nit de Nadal, el mateix Nadal i també Sant Esteve. Per tant, representava un repte per la Guàrdia Urbana de Reus per tal de fer complir la nova normativa a la ciutat.

El cos policial de la capital del Baix Camp ha informat de totes les actuacions que va haver de dur a terme la nit de dissabte 25 de desembre a diumenge 26 de desembre. Segons explica la Guàrdia Urbana, es van aixecar diverses actes i també es va detenir una persona, que comptava amb una ordre de cerca.

16 actes i 1 detingut a la capital del Baix Camp

Així doncs, durant la nit de dissabte a diumenge, la Guàrdia Urbana de Reus va aixecar un total de 16 actes. A més, també va detenir una persona. I és que, tal com han explicat des de la mateixa policia, aquesta persona detinguda comptava amb una ordre de cerca.

De les 16 actes aixecades, les més repetides han estat els incompliments del confinament. Des de la 1 de la matinada fins a les 6 del matí, no es pot anar pel carrer en la majoria de ciutat del país, entre elles Reus. I un total de 9 persones no van fer cas a aquesta mesura, fent que la Guàrdia Urbana els aixequés una acta.

A banda de saltar-se el confinament, també es van aixecar una acta a un bar per superar l'aforament del 50% i a un altre local per activitat de bar musical sense llicència. Les altres actes van ser per molèsties per soroll (2), oferir serveis sexuals (2) i embrutar la via pública (1).