Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels pares del nen de 5 anys mort en una psicina

Els pares del nen de 5 anys mort en una piscina comunitària a Reus presenten una querella criminal

Els pares de l'infant reclamen justícia i expliquen que la instal·lació ja havia causat anteriorment queixes de diversos veïns

Imatge dels pares del nen de 5 anys mort en una psicina
Imatge dels pares del nen al despatx d'EFL Advocats | Redacció

 

Els pares del nen de 5 anys mort en una piscina comunitària de Reus han presentat una querella criminal contra l'empresa encarregada de la gestió i el manteniment de la instal·lació. El document es va presentar aquest dijous 11 de juliol als jutjats de Reus i ara la família haurà d'esperar que el jutge els citi per fer les corresponents declaracions, com també a la resta de testimonis i a tota la gent que ha estat requerida judicialment. Els advocats que porten el cas indiquen que «tot està en fase d'instrucció» i que «de moment es faran les oportunes investigacions per determinar si existeix un judici penal».

[predef]reus-144[/predef]

A hores d'ara, la família i els advocats expliquen que l'empresa no s'ha posat en contacte amb ningú tot i que segons els representants legals «entenem que quan els requereixin judicialment ens trucaran». Rocío i Rubén, els pares de l'Alejandro, reclamen justícia «perquè la gent sàpiga perquè ha passat això». A més, indiquen que «probablement hi ha més piscines en aquest estat i mai se sap que pot arribar a passar».

El relat del tràgic succés a Reus

El passat dilluns 1 de juliol un nen de 5 anys va morir a una piscina comunitària del barri del Mas Iglesias de Reus.  Els pares expliquen que aquell dia, a diferència dels altres, l'encarregat del manteniment de la piscina va accionar el motor de la depuradora amb gent banyant-se a dins. A més, ho va fer sense tapar la reixa reglamentària que hi ha a l'interior.  El nen va quedar atrapat en el forat que es trobava al fons de la piscina i, amb el motor en marxa, no era possible treure'l de l'aigua.

Alertat pels crits dels pares i la resta d'usuaris i usuàries de la piscina, l'encarregat del manteniment va aturar el motor i van poder treure l'infant. Fora de l'aigua es va practicar la reanimació cardiopulmonar i, en un primer moment, semblava respondre. Just en aquell moment va arribar el Servei d'Emergències Mèdiques que el va traslladar a l'hospital on, finalment, va morir.

El despatx EFL Advocats és l'encarregat de defensar els pares del nen
El despatx EFL Advocats és l'encarregat de defensar els pares del nen | Redacció

 

Queixes veïnals per la gestió i el manteniment de la piscina

«Considerem que és una imprudència de l'empresa de manteniment de la piscina accionar una depuradora sense tenir la reixa reglamentària posada», argumenten des del bufet d'advocats que representa a la família. De fet, els pares denuncien que el manteniment de la instal·lació ja havia causat nombroses queixes de la comunitat de veïns.

«L'aigua sempre estava tèrbola pel producte que li posaven. L'aigua era de cloració salina i mai eren capaços que estigués en el seu nivell òptim. Havien de posar més sal, dipositant-lo directament a granel a la piscina. A més, afegien clor que no havia d'anar. Sovint, no podies ni obrir els ulls i constantment hi havia queixes dels veïns», comenten els pares. De fet, Rocío i Rubén asseguren que «hi ha veïns que van veure els tècnics de manteniment abocar els productes químics amb cubells o amb el sac sencer» i que «hi ha fotos de diversos veïns que ho demostren».

Per una altra banda, els pares han indicat que mai es va prohibir el bany als prop de seixanta usuaris de la piscina comunitària. Per acabar, també expliquen que «la piscina té un horari establert d'ús: de 10.00 a 22.00 hores» i que per tant, tal com expliquen els advocats, el més normal és que «la depuració de la piscina es fes abans o després de l'horari establert, mai durant».