Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del nou mural de la Biblioteca Xavier Amorós de Reus

La Biblioteca Xavier Amorós de Reus estrena un gran mural a la façana lateral

És obra de l'artista Gasic Painter i és una referència a la història i al patrimoni reusenc

La Biblioteca Xavier Amorós  de Reus enceta l'any 2021 amb una nova imatge: la finalització d'un mural a la façana lateral, obra de l'artista  Gasic Painter. La iniciativa forma part del projecte 'Llambordes' de l'Ajuntament de Reus, que pretén apropar l'art  urbà als més joves.

El mural  es va començar a pintar a mitjans del mes de desembre i es va acabar el passat dimarts, 12 de gener, il·lustrant la façana de la Biblioteca que toca al  Camí de Riudoms. L'obra representa una biblioteca gegant, on a cada prestatge es troben els  llibres preferits de l'artista.

Els llibres representats són també homenatges familiars, artístics i culturals; en la seva majoria obres d'autors locals, reconeguts arreu del país.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Reivindicació de l'art reusenc

Les Biblioteques Municipals de Reus han aprofitat l'avinentesa per posar en valor algunes intervencions poc conegudes, com la traducció o la  il·lustració fetes per persones vinculades a la ciutat de Reus.

El mural també reivindica les obres originals, ja reconegudes com el  poemari guanyador del Premi Carles Riba de poesia, de  Xavier Amorós o el primer llibre de poesia de Gabriel Ferrater, que conté les referències més explícites del seu origen reusenc. 

Referències a la biblioteca

Els títols que es podien recollir al nou  mural eren limitats, així que la biblioteca va apostar per les obres de  creació, a excepció de 'La Història General de Reus', escrita per Pere Anguera, i el llibre de la història de l’Escola de Bibliotecàries d’Assumpció Estivill, que posa en valor el sector de les biblioteques i la seva important aportació a la ciutat.

El nou mural també conté, a banda dels llibres, referències a la  Biblioteca Xavier Amorós, com els planetes de l’univers del coneixement, el follet Àster de la Sala Infantil, el logo d’El Formiguer o l’espai de nadons, de Pere Prats Sobrepere; així com records per les festes i els elements patrimonials de Reus.