Marc Arza Ajuntament Reus

El web d'eleccions de l'Ajuntament de Reus incorpora mapes interactius

S'hi bolcarà informació a temps real | L'aplicatiu permet comparar resultats electorals per col·legi, districte o partit

La ciutadania reusenca podrà consultar els resultats electorals a la ciutat a través d'un nou web municipal. L'Ajuntament de Reus ha redissenyat la pàgina de seguiment electoral i l'ha vinculat al geoportal, un espai on ja hi havia tota la informació cartogràfica del municipi amb un llarg històric que permetia comparar la Reus d'avui amb la imatge que presentava la ciutat fa dècades.

Ara es podrà fer el mateix amb els resultats electorals. Totes les eleccions de tots els àmbits que s'han celebrat des de 1986 s'han incorporat a l'aplicatiu. A més, durant les eleccions generals d'aquest diumenge i també durant les municipals del mes vinent, s'anirà bolcant la informació disponible a temps real, com la participació.

Felip Beltran cap Cadastre Reus
Felip Beltran, cap de Cadastre de l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària Gras

 

El web d'eleccions, vinculat al geoportal

El nou web s'ha presentat aquest dijous per part del regidor de Promoció Econòmica i d'Urbanisme, Marc Arza, i el cap de Cartografia de l'Ajuntament, Felip Beltran. Per una banda compta amb el web pròpiament dit, on es podrà consultar tota la informació relativa a les candidatures, els resultats generals i els de cada districte i col·legi electoral.

El gran actiu d'aquest web, però, és la seva vinculació directa amb el geoportal de Reus que, ara, incorpora també l'històric de resultats electorals des del 1986. Arza ha posat de manifest que la millora del web permetrà consultar un ampli ventall de dades. «Com que cada mesa electoral correspon a un nombre de carrers, podrem saber, en cada grup de carrers, quanta gent vota, què vota i què ha votat en eleccions passades, i és una informació molt interessant».

Web eleccions Ajuntament Reus
Imatge del web de les eleccions de l'Ajuntament de Reus | reus.cat

 

A grans trets, segons ha explicat Felip Beltran, «s'ha redissenyat tota la pàgina web, s'ha fet molt més gràfica i molt més clara». A la pràctica significa que, des d'avui, però sobretot les nits electorals, es podrà explorar els resultats de cada convocatòria electoral i el de totes les passades per comparar resultats de cada formació, per comparar els canvis de comportament a cada col·legi o districte, o fins i tot per comparar l'evolució de dos blocs de partits diferents.