El Parc de Cal·listènia de la plaça Ganxet de Reus

Reus estrena dues instal·lacions d'exercici físic a l'aire lliure

S'han instal·lat equipaments de cal·listènia al parc de Mas Iglesias i a la plaça del Ganxet

Reus inaugurarà aquesta setmana els nous parcs de cal·listènia que s'han instal·lat recentment per a la pràctica d'aquest sistema d'exercicis físics. L'Ajuntament de Reus farà l'acte d'estrena aquest 7 d'abril. A les 17.30 hores serà el torn del nou equipament a Mas Iglesias i a les 18.30 hores el de la plaça dels Ganxets.

Un grup d'instructors experts en equips de cal·listènia farà un entrenament i assessorament de com utilitzar l'equipament. Una demostració que es farà després dels parlaments de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i del regidor d'Esports, Pep Cuerba.

Una inauguració on a més dels representants municipals, també hi haurà estudiants de grau superior d'Activitat Física de l'Institut Tapiró i el col·lectiu de practicants de cal·listènia de Reus anomenat Venombarzs.

Les obres d’instal·lació d’aquests equipaments les ha portat a terme l’empresa Hidroiter SL amb un pressupost de 45.889,80 IVA inclòs. L'Ajuntament té previst construir un tercer parc de cal·listènia dins del parc del Lliscament.

Les noves zones de cal·listènia de Reus

El parc de Mas Iglesias, al costat del camp del camp de futbol Cruyff Court Sergi Roberto, ha acollit un parc de cal·listènia. Té un conjunt d'estructura multijoc amb espatllera, paral·leles, banc d'abdominals, i conjunt per a salts, entre altres instal·lacions.

Dins l'equipament es manté el paviment actual de terra i gespa per donar compliment a la normativa en matèria de seguretat.

El segon parc de cal·listènia s’ha construït a la plaça del Ganxets, a tocar de l'avinguda de Marià Fortuny. Consta d’una estructura longitudinal en zigzag amb espatllera, un conjunt de paral·leles, i bancs per a abdominals, entre altres instal·lacions. Dins l'àmbit també s’ha construït un banc de sorra en els punts on les instal·lacions superin l'1,5 metres.

El parc de Cal·listènia del parc de Mas Iglesias
Estan situats al parc de Mas Iglesias i la plaça del Ganxets | Aj. Reus

Què és la cal·listènia?

La cal·listènia és un sistema d’exercicis físics a partir de l'ús del mateix pes corporal. En aquest sistema, l’interès radica en els moviments de les cadenes musculars que componen el cos humà.

Es tracta d’una pràctica esportiva que està guanyant popularitat, ja que és apta per a tota classe de públic, sense límit d’edat, i recomanada fins i tot per al tractament de problemes musculars.

En els últims anys, la seva aparició en l’espai públic a partir d’elements estructurals que faciliten la seva pràctica, ha esdevingut un nou complement esportiu en l’ampli catàleg d'equipaments a l’espai públic.