Imatge de diversos articles promocionals de Reus.

Reus inaugura una botiga amb articles sobre Gaudí i el Modernisme

Es podran comprar una cinquantena d'articles amb els valors de proximitat, sostenibilitat i artesania

Reus tindrà a partir d'ara una línia de marxandatge farà valdre la figura d'Antoni Gaudí i el Modernisme a la ciutat. Aquest matí de dijous, 25 de novembre, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha mostrat la nova botiga que està ubicada a l'interior del Gaudí Centre i on s'hi poden adquirir una gran quantitat d'articles que faran les delícies tant de visitants, com dels locals.

Així doncs, a l'interior d'aquest equipament on s'ubica també l'Oficina de Turisme, es podran comprar a partir d'ara articles de marxandatge museístic i també d'artesania. La regidora de Promoció de Ciutat ha explicat que aquest pas era necessari perquè els visitants s'emportessin «no només la informació i la percepció que et dona el Gaudí Centre, sinó també un element físic, atractiu i útil, seguint amb la filosofia de Gaudí».

I és que des de Promoció de Ciutat s'està treballant fa temps la marca Gaudí, destacant els seus orígens i la seva vinculació al territori. En aquesta línia també s'ha transformat l'aspecte de la façana principal de l'edifici, amb un vinil amb frases i imatges de l'univers gaudinià, d'aquesta manera es pretén que els visitants identifiquin el centre d'interpretació i Reus com la ciutat de Gaudí.

Façana del Gaudí Centre.
L'accés al Gaudí Centre també ha estat renovat amb un aspecte més atractiu. | L.S.

Una cinquantena de productes amb valors

En aquesta nova botiga es podran adquirir una cinquantena d'articles diferenciats dels que es poden trobar en alguns establiments de la ciutat. Des de llibretes, clauers, imants, postals, làmines fotogràfiques, ventalls fins a davantals. Tots ells amb el Modernisme i Gaudí com a protagonistes. L'encarregada de fer realitat aquest projecte, Meritxell Perpinyà, amb l'equip de Reus Promoció, van dur a terme un estudi previ dels productes més venuts en botigues similars. 

Cal destacar que tots els articles estan elaborats seguint uns criteris de proximitat —ja que tots estan fets per empreses catalanes—, sostenibilitat i artesania. Els productes tèxtis, per exemple, estan fets amb material PET post-consum i 100% amb energia renovable, a més de comptar amb el certificat Oeko-tex. Els clauers de meacrilat s'han creat aprofitant pantalles separadores fabricades durant la pandèmia, ja que ara eren un rebuig difícil d'eliminar sense afectar el medi ambient.

Articles promocionals de Reus.
Des d'imants, fins a postals o ventalls, hi ha una gran diversitat d'articles. | L.S.

Quatre línies de productes relacionats amb el Modernisme i Gaudí

Els productes que ja es poden adquirir a la nova botiga del Gaudí Centre variaran en funció de la temporada. Tots ells s'han creat seguint quatre línies bàsiques relacionades amb el patrimoni modernista de la ciutat i la marca Gaudí. 

D'aquesta cinquantena d'articles que hi ha ara mateix fan referència a la 'Signatura Gaudí', on hi ha llibretes, bolígraf, llapis o punt de llibre; el Modernisme, amb clauers, imants, gots, posa gots, làmines i una línia tèxtil amb foulards, ventalls o fundes d'ulleres i de mòbil; Làmines i postals de diferents espais modernistes de la ciutat, que s'aniran renovant i ampliant; i un espai dedicat a l'exposició de joies d'autors locals, amb peces inspirades en la ciutat de joiers com J.Prats, JudJoies, Siat Sans, Lara Joies, Rovira Joiers i Patrícia Godall.