Tres bicicletes grogues ancorades als punts d'aparcament de la prova pilot del sistema de bicicleta pública compartida de Reus

Tornen a treure a concurs públic el servei de bicicleta pública compartida de Reus

Dos dels tres lots que van quedar deserts s'han tornat a licitar sense modificacions

El servei de bicicleta pública compartida de Reus s'ha tornat a treure a licitació pública. Reus Mobilitat i Servei ha obert, aquest dimarts, el concurs públic per als tres lots del contracte que van quedar deserts. Aquesta vegada, però, ho ha fet com a tres contractes separats.

La licitació inicial contemplava cinc lots, dos dels quals han rebut ofertes i segueixen el seu procés. Es tracta del sistema informàtic que ha de servir per fer anar el servei i del subministrament de les estacions per aparcar les bicicletes. Els que van quedar deserts, perquè cap empresa s'hi va presentar són els tres restants.

Es tracta del subministrament de bicicletes, de les obres de reforma al local que servirà de centre logístic i de les obres necessàries per acabar instal·lant les estacions. L'únic que s'ha modificat és el de les bicicletes, i els altres dos s'han tornat a treure a concurs públic amb les mateixes condicions que no van rebre cap oferta. En el cas de les bicis, el problema principal era el canvi de marxes que es requeria segons informen fonts municipals.

Tal com ja van justificar quan es va declarar desert el concurs, la falta d'interès de les empreses va venir donada «a conseqüència de la crisi global de subministraments». La nova licitació no restringeix a un sol model el canvi de marxes, sinó que s'ha ampliat la tipologia que s'accepta. La voluntat ha sigut incloure «models que, a priori, no tenen problemes de subministrament en el mercat».

Encara sobre aquest projecte, que emula el Bicing de Barcelona o la Girocleta de Girona, s'ha fet un pas més. L'Ajuntament ha obert a consulta pública prèvia l'esborrany del reglament que l'ha de regular. La voluntat és que el pugui consultar la ciutadania, però també que les associacions que ho vulguin, hi facin aportacions.

Segons s'ha anunciat fins ara, el servei el prestarà l'Ajuntament de Reus de manera interna, a través de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Servei. El projecte de reglament actual planteja, a grans trets, de quina manera i sota quins criteris funcionarà el servei. Es tracta de la normativa que, quan es posi en marxa, haurà d'aplicar Reus Mobilitat i Servei.

No hi figura, per exemple, ni el cost del servei ni el de les sancions. El que sí que marca és, entre altres, els criteris que regularan les sancions. Els costos concrets per als usuaris del servei o les sancions els decidirà l'empresa que exploti el servei que, en principi, ha de ser Reus Mobilitat i Servei.