Imatge d'arxiu d'un autobús de l'empresa Plana

Entra en funcionament la nova parada de busos de Reus: 9 línies canvien d'ubicació

Nou línies es traslladen de plaça del Nen de les Oques a la nova infraestructura que s'ha ubicat davant de la Biblioteca Xavier Amorós

Aquest pròxim dilluns, 26 de juliol, entrarà en funcionament la nova parada de bus interurbà de Reus Centre, que està situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós. Aquesta nova ubicació absorbeix diverses línies que fins ara s'aturaven a la plaça del Nen de les Oques. L'objectiu d'aquest trasllat parcial, segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, és descongestionar la plaça i millorar el trànsit.

La nova parada d'autobús, situada al carrer Doctor Frias, està equipada amb marquesines, bancs i papereres, sent accessible i adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. L'equipament també compta amb panells electrònics informatius sobre horaris i incidències en el servei. Nou de les línies es traslladen a la nova parada, mentre que cinc es mantenen a les Oques.

Durant el mes de juliol, els operadors de les línies de transport interurbà han pogut fer proves a la nova parada.

Una inversió de 40.000 euros

Els treballs de la nova estació, que han suposat una inversió d'uns 40.000 euros a càrrec de Reus Transport, van començar el passat mes d'abril. S'han construït quatre andanes al carrer Doctor Frias i una al carrer de l'Escorxador. Així, l'aparcament de zona blava Riudoms ha passat de 108 a 100 places, amb dues més per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, s'han reubicat les quatre places per a autocaravanes.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que «es tracta d’un projecte de ciutat que millora el servei del bus interurbà, i és una inversió molt esperada pels veïns i veïnes de la zona que alleugerirà la densitat de trànsit a la plaça del Nen de les Oques i hi millorarà la fluïdesa».

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, ha afegit que el nou emplaçament «serà molt més còmode pels usuaris i pels operadors de transport. De la mà de la Generalitat, oferim un millor servei als usuaris».