Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Montserrat Caelles davant del pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata mostrant la nova polsera Visit Reus!

La polsera turística de Reus es renova per ampliar-ne el públic

Un dels objectius és que el turisme de proximitat repeteixi al llarg de l'any

Montserrat Caelles davant del pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata mostrant la nova polsera Visit Reus!
Caelles ha presentat la nova polsera i els avantatges que s'hi incorporen | Jordi Olària Gras

La polsera Visit Reus! va posar-se en marxa l'agost del 2017 com un reclam perquè els turistes que arribin a la ciutat visitin diversos espais a un preu reduït. Des de l'Ajuntament també es veu com una oportunitat per repartir el turisme al llarg de l'any i per incrementar les visites culturals. Aquest dimarts s'ha presentat la nova polsera, que canvia de format i incorpora nous avantatges.

[predef]reus-144[/predef]

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, posa de relleu la Visit Reus! com un element diferenciador de l'atracció turística de Reus. «Jo encara no he vist en cap ciutat de les que he visitat o de les que m'hagin parlat», assegura. Explica que la nova polsera «és més perdurable en el temps i més portable, perquè volíem que el visitant la conservés per a un futur retorn».

Recorda, de fet, que té una validesa de sis mesos i que, per tant, està pensada perquè el turisme de proximitat repeteixi visita a la ciutat. Les dades que es tenen actualment, segons el govern de la ciutat, és que poc més d'un 10% de les polseres s'han fet servir en més d'una visita, una xifra que serveix de punt de sortida per incrementar aquest retorn. De fet, els objectius principals de la polsera és desestacionalitzar el turisme, és a dir, repartir-lo al llarg de l'any sense que es concentri específicament a l'estiu, i incrementar el turisme cultural.

Pulseres Visit Reus! del nou format, més semblant a un teixit, i del format vell, més rígides i de silicona
La nova polsera, més semblant a un teixit, és més portable que la vella, de silicona i més rígida | Jordi Olària Gras

Públic familiar i cultural

Més enllà del canvi de material i disseny, la nova polsera turística busca incrementar dos perfils de turisme diferents, que també són complementaris. «Incorporem nous avantatges enfocats al turisme familiar i al vermut de Reus i l'Estació Enològica», explica Caelles. «Un dels avantatges és visitar el Gaudí Centre de manera lúdica, seguint un joc de pistes que permet descobrir la figura del geni de manera divertida i participativa», aclareix. Encara en l'àmbit familiar, també s'ofereix «amb un nou quit de manualitats que es podrà fer a la zona de tallers del Gaudí Centre o que es pot prendre cap a casa per continuar gaudint i recordant el geni i la ciutat de Reus».

En el cas de l'Estació Enològica, es tracta d'un equipament que s'ha volgut presentar com el quilòmetre zero del vermut, també per al turisme. La nova edició inclou «una oferta pensada especialment per al públic que vol conèixer la història del nostre vermut i la història de la ciutat vinculada al producte». Això es tradueix en una visita a l'edifici històric acompanyada d'una degustació de vermut.

Prop de 7.000 polseres en dos anys i mig

Des de l'agost del 2017 fins al desembre del 2019 s'han distribuït 6.905 polseres segons ha informat la regidora entre el públic adult (63,1%), el sènior (18,29%), el júnior (8,46%), l'infantil (5,18%), les invitacions (3,84%) i els descomptes del 50% (1,13%). Pel que fa a l'origen dels visitants, «un 43% han estat a turistes estrangers, principalment de França (42%) i Rússia (16%); pel que fa als de més proximitat, els catalans suposen un 38% i majoritàriament provenen de Barcelona i els seus voltants; els estatals provenen principalment de València, Madrid, País Basc i l'Aragó en aquest ordre».