Imatge del Teatre Bartrina de Reus des del fons del públic, amb fum i llums a l'escenari

Presentades les dues noves produccions del Projecte Bartrina 2022

Entre les nou propostes presentades, s'han triat un musical i una proposta multidisciplinària

Un musical i una proposta multidisciplinària són les dues produccions escollides, d'entre les nou que es van presentar, per ser el 'Projecte Bartrina. Cultura de proximitat 2022' i que s'estrenaran els pròxims dies 1 i 2 d'octubre al Teatre Bartrina. Els directors de les dues creacions han valorat molt positivament l'oportunitat de poder posar les creacions davant del públic.

Les propostes seleccionades són, per una banda, 'Balades per a Mirolina', una proposta escènica de Juandesafinado Produccions. Carles Pitarch, director de la proposta, ha explicat que «és una adaptació teatral basada 'Mirolina', novel·la de Pep Macaya. En fem un musical que utilitza el cant, la dansa contemporània, música en directe i projeccions audiovisuals».

L'estrena de l'espectacle serà el dissabte 1 d'octubre a les 20 hores. Pitarch ha manifestat que «per nosaltres és un repte, però estem molt contents de formar part del projecte».

Entrades a 5 euros «per facilitar l'accés al teatre i a la cultura»

La segona proposta escollida és 'La gran pas'. La seva creadora, Mònica Rincón, ha explicat que «per mi és un somni perquè és la primera obra de text que he escrit i està feta des del cor». Rincón n'és la dramaturga, directora i coreògrafa, i compta amb Irene Benavent, actriu i ballarina, entre altres, ja que «és una proposta multidisciplinària en la qual es fusiona el teatre de text, la dansa i l'art audiovisual».

L'obra s'estrenarà el dia 2 d'octubre, a les 19 hores. El preu de les entrades per cadascun dels espectacles és de 5 euros. «Pensem que s'ajuda a la producció aportant diners per a la creació, però també oferint entrades econòmiques, per tant, subvencionades, per facilitar l'accés al teatre i a la cultura, i que el preu no sigui un fre», ha explicat Rosa Mateu, assessora artística del Teatre Bartrina.

El Projecte Bartrina, nascut l'any 2020

El Projecte Bartrina va néixer a l’estiu 2020, com a iniciativa de reobertura, en plena crisi de la Covid-19, els confinaments i les restriccions d’aforament, amb la idea de potenciar la cultura de proximitat i el talent local des del Teatre Bartrina i la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, però a la vegada com a iniciativa que feia temps que el Bartrina volia fer realitat: la producció escènica en nom propi.

Aquesta iniciativa busca companyies vinculades amb la ciutat, qui tinguin propostes escèniques innovadores, inclusives i amb diversitat de disciplines, en una clara aposta per l'autoria local al teatre, la creació i la producció des del mateix territori. En aquest sentit, forma part de les línies estratègiques del mateix Consorci del Teatre Bartrina i també per a la Regidoria de Cultura, ja que és línia estratègica del mateix Pla d’Acció Municipal.