Dues noves zones d'aparcament per a familiars d'alumnes a Reus

Els espais s'han habilitat davant de l'escola Montsant i de l'Institut Baix Camp

A l'escola Montsant i a l'Institut Baix Camp de Reus, els pares i mares de l'alumnat tindran més facilitats a l'hora d'accedir a les zones educacionals. Des del departament de Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reus, s'han adoptat noves mesures per reordenar l'aparcament.  Tanmateix, s'ha habilitat una zona de parada de vehicles per als familiars que passin buscar a l'alumnat.

 

Espais davant les escoles per deixar i recollir als infants

Amb l'objectiu de millorar el trànsit en les entrades i sortides a les escoles, a carrer de les Borges del Camp i el carrer de Jacint Barrau, s'han adoptat noves mesures de mobilitat. Concretament aquestes mesures es basen en el  reordenament de la circulació de vehicles i de l'aparcament al voltant de les escoles. S'ha delimitat una zona destinada a la parada de vehicles que s'ha reservat a les persones que porten o passen a buscar a l'alumnat a l'escola.

L'Escola Montsant de Reus. | ReusDiari.cat

 

Davant de l'escola Montsant i de l'Institut Baix Camp

Els familiars de l'alumnat de les escoles podran utilitzar la zona reservada per a ells en horari de 7.30 hores a 9.15 hores en el període d'entrada a l'escola i durant el dia, de les 11.45 hores fins a les 18.00 hores. Aquesta zona se situa davant de l'escola Montsant i de l'Institut Baix Camp i permetrà parar mentre es recullen als infants. Tanmateix, s'ha reordenat l'aparcament dels centres.

Mesures només en horari escolar

Aquestes mesures només s'aplicaran de dilluns a divendres i en els horaris preestablerts, amb l'objectiu que el veïnat de la zona i totes aquelles persones que ho necessitin puguin estacionar amb total normalitat fora dels horaris.  Aquesta mesura arriba amb la necessitat de regular el transit en les hores puntes dels centres educatius, ja que en reiterades ocasions es formava un caos de vehicles interrompent la circulació habitual de la via.

Imatge de la zona que s'ha delimitat davant l'escola Pare Manyanet de Reus. | Cedida

 

Augment de la seguretat davant les escoles

Les escoles Joan Rebull, Sant Pau, La Salle, General Prim i Pare Manyanet, ja van adoptar aquestes mesures que han funcionat correctament reduint l'embús davant dels centres educatius. Des del consistori informen que amb aquestes precaucions es busca que s'augmenti la seguretat a la via i que es faciliti la circulació de vehicles, ja que s'ocupaven els carrils de circulació i es parava en doble fila.