Dos vestits de núvia amb un estand de la fira Tot Nuvis al fons

La Tot Nuvis confirma la tendència de recuperació del sector dels casaments

Després d'una caiguda dràstica per la pandèmia, les celebracions tornen a omplir els calendaris de les empreses del sector

La fira Tot Nuvis de Reus ha tingut, aquest cap de setmana, una edició d'«èxit» segons l'organització. FiraReus valora especialment la «gran acollida per part de visitants i expositors» després de dos anys d'aturada per la pandèmia. A les instal·lacions del Tecnoparc s'hi han tornat a donar cita tots els àmbits del sector de les celebracions de casament.

Hi han participat una setantena d'expositors, que confirmen que la fira, igual que ho fa aquest sector econòmic, es va recuperant. A més d'oferir productes i serveis, Tot Nuvis també ha programat activitats musicals, de màgia i d'exhibicions de ball nupcial entre altres. El que es buscava des de Redessa era prestar especial atenció a la personalització que es busca en aquestes celebracions.

La seva consellera delegada, i regidora d'Economia i Coneixement i d'Habitatge, Teresa Pallarès, així ho exposa. Segons apunta, l'objectiu ha sigut «promoure una fira més centrada en l'experiència dels visitants, per tal que puguin decidir millor com volen que sigui la seva celebració». En resum, «mantenir la fira dels nuvis com una eina de màrqueting eficient per als nostres expositors».

Per fer-ho, els expositors s'han distribuït mantenint una plaça central del recinte on s'han fet exhibicions de diferents elements relacionats amb els casaments. S'hi han mostrat vestits de núvia i propostes de maquillatge, i models d'animació de les celebracions. També hi ha hagut degustacions de menjar per part de càterings especialitzats i exhibicions de ball nupcial.

FiraReus ho havia programat com una aposta pels «formats experiencials». Així ho explicava la regidora la setmana passada, i aclaria que es buscava «que les persones puguin no només veure, sinó també viure com serà el seu casament». Una mostra de la recuperació que viu el sector després de la pandèmia són els calendaris de reserves.

Els expositors presents a la Tot Nuvis ja tenien ple, majoritàriament, l'any 2023, i treballen ja de cara al 2024. Les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya reafirmen aquesta tendència positiva. Amb l'esclat de la pandèmia, i les restriccions associades, el nombre de casaments celebrats va caure en picat.

Durant el primer semestre del 2020 es va reduir més de la meitat. Durant el 2021, en canvi, la recuperació ja es va fer palesa, amb dades que s'acostaven a les del 2019. Des de firaReus es va optar, per participar d'aquesta tendència a la recuperació del sector, a fer gratuïta l'entrada a la fira.