La figura de marbre d'una cara presideix l'entrada del Museu Salvador Vilaseca de Reus

Reus acull una segona obra de Jaume Plensa, ara al Museu Salvador Vilaseca

La Galeria Senda l'ha cedit per un any a la ciutat

Reus ja compta amb una segona obra de Jaume Plensa en equipaments municipals. El Museu Salvador Vilaseca acull, des d'aquesta setmana, Duna’s World II, provinent de la Galeria Senda. La primera obra de l'escultor a la ciutat és Cos de llum, a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Aquest dijous s'ha presentat la segona peça de l'autor que acull la ciutat en comodat, és a dir, com a cessió gratuïta de la galeria. Serà al Museu durant almenys un any i consisteix en la figura de marbre d'una cara, que s'ha col·locat sobre un peu de pedra. En unes «converses prèvies» es va oferir la possibilitat a l'Ajuntament de cedir-li l'obra, una idea que es va «acollir amb els braços oberts».

Així ho ha explicat el regidor de Cultura, Daniel Recasens, que també ha detallat que se'n va facilitar el transport i el muntatge. «Crèiem que era una molt bona oportunitat i calia aprofitar-la», assegura. El mateix regidor ha aprofundit en el significat que hi ha darrere d'aquesta obra.

«És una peça del 2015, una cara jove esculpida directament sobre el marbre», ha detallat. Apunta que «fa un clar homenatge a la puresa de la joventut, transmet serenitat». La figura té els ulls tancats, «que ens porta al món de la reflexió i la introspecció» i els llavis premuts, «amb aquest silenci interrogant».

Recasens subratlla que la peça «ens convida a sentir millor el nostre ser més profund, té un calat molt interior, molt de missatge més enllà de la seva bellesa clàssica». El peu de pedra sobre el qual descansa s'ha afegit des de Museus de Reus per acabar de donar rellevància a l'obra. L'alcaldessa en funcions, Teresa Pallarès, ha reivindicat que «Reus és capital cultural i no ho diem nosaltres».

Manté que «és un referent de la cultura per mèrits propis». Reivindica el pes de la figura de Plensa com a autor, «un dels artistes catalans amb una projecció més internacional». Ha assegurat, de fet, que tenir una obra de Plensa suposa «un centre d'atracció per a molts visitants que ha de completar l'oferta turística, patrimonial i cultural de Reus».