Imatge dels patges al campament reial de Reus

Obre portes el campament reial de Reus a l'espai de La Palma

Està obert fins dimecres entre les nou del matí i dos quarts de nou de la nit

Reus ha obert aquest dilluns al matí el campament reial dels patges de Ses Majestats els Reis d'Orient a La Palma. Des de primera hora, nens i nenes han pogut deixar les seves cartes als emissaris reials que s'han instal·lat en aquest espai de la ciutat fins al pròxim dijous 5 de gener, just abans de l'inici de la Cavalcada de Reis

En un comunicat, l'Ajuntament de Reus ha explicat que el campament està obert els dies 2, 3 i 4 de gener, entre les nou del matí i dos quarts de nou de la nit, ininterrompudament. 

Accés directe al campament reial per a les persones amb diversitat funcional

Gràcies al treball conjunt de les regidories de Cultura i Política Lingüística i Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, s'ha habilitat una cua per a persones amb diversitat funcional que, quan arriben a l'espai de La Palma, només han d'avisar a la porta d’entrada i poden accedir directament al campament reial.

Igualment, l'organització ha implementat una hora tranquil·la per a les persones amb alta sensibilitat. És entre les nou i les del matí i entre dues i les tres de la tarda. Durant aquestes hores, no hi ha música ambient i es vetlla perquè el to de l’espai sigui suau i relaxat.

La Cavalcada de Reis 2023

La Cavalcada de Reis del dijous 5 de gener començarà a les 18.30 hores. Abans, a les 16.30 hores, els Reis d'Orient arribaran a la plaça d'Anton Borrell a les 16.30 hores, on seran rebuts per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens. Enguany, a causa de les obres del carrer de Salvador Espriu hi haurà un canvi de recorregut.

Així, sortirà des del capdamunt del Carrer Ample, encapçalada per l’Estel, i continuarà per l’avinguda Prat de la Riba, el carrer del President Companys, el carrer de Sant Joan, el Raval de Jesús, el Raval de Martí Folguera, el Raval de Robuster, el Raval de Sant Pere, la plaça de la Puríssima Sang, el Raval del Pallol, la plaça de Catalunya, el carrer de la Selva del Camp i el carrer de l’Amargura.

Pel carrer Doctor Robert no hi podrà haver públic perquè és massa estret, mentre que totes les persones amb mobilitat reduïda disposaran d'un espai reservat al Raval del Pallol.

Els col·laboradors de la Cavalcada de Reis

Reus Cultura ha volgut agrair especialment la col·laboració a totes les persones i entitats que s'han implicat en l'organització i realització de la Cavalcada de Reis de Reus 2022 i que són Associació d’Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, Bravium Teatre, Llops Teatre i Associació de Senegalesos de Reus.

També s'agraeix la participació de Rebullits Teatre, l'Associació la Poncella de la Rosa de Reus, els Batucats del Bolet, l'Aula de Sons, la Banda Simfònica de Reus, la Banda Pare Manyanet i la Cobla Reus Jove.

Finalment, també es vol agrair els diferents departaments de l'Ajuntament de Reus que prenen part en l'organització i el bon desenvolupament de tota la festa.